- نویسنده : مدیر مسئول
- 15 مرداد 1402
- کد خبر 17996
- 237 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
این اداره کل به عنوان نهاد اصلی بیمهگر در استان که درصدد تحقق عدالت اجتماعی از طریق بازتوزیع درآمدها و پوشش ریسکهای اقتصادی و اجتماعی اقشار متعدد جامعه است، امروزه در قالب تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت حمایت از بالغ بر ۵۷ درصد از جمعیت استان را برعهده دارد.
بر اساس آخرین آمارها، بالغ بر ۲۵۱ هزار نفر از جمعیت استان قم به عنوان بیمهشده اصلی و بیش از ۶۱ هزار نفر به عنوان مستمریبگیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از تعهدات بلندمدت وکوتاهمدت بیمهای و درمان بهرهمند میشوند. با احتساب اشخاص تبعی تحت تکفل این گروهها، در مجموع بیش از ۸۲۶ هزار نفر از جمعیت استان عضو خانواده تامین اجتماعی به شمار میروند.
پرداخت «کمک هزینه ازدواج» در راستای حمایت از زوجین جوان نیز که میتواند گامی موثر در ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری و در نهایت حمایت از طرح جوانی جمعیت باشد، در زمره یکی از وظائف و تعهدات کوتاهمدت این سازمان اجتماعی است.
مدیرکل تامین اجتماعی قم در گفت وگو با خبرنگار ما درباره شرایط دریافت این کمک هزینه اظهارداشت: بیمهشدگان تأمین اجتماعی در صورت داشتن ۲ سال سابقه بیمهپردازی (در هنگام ازدواج اول) هدیه ازدواج، را دریافت میکنند؛ این اعتبار معادل یک ماه حقوق مبنای کسر حق بیمه است.
محمد عاشوری توضیح داد: در صورتی که زن و شوهر هر دو بیمهشده تأمین اجتماعی باشند، این هدیه بلاعوض به زوجین (یعنی هر دو نفر) پرداخت میشود. به موجب قانون تأمین اجتماعی نیز این کمک هزینه بهعنوان هدیه به بیمهشدگان اجباری واجد شرایط (که برای اولین بار ازدواج میکنند) پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: شرط مهم دریافت کمک هزینه ازدواج، وجود سابقه است؛ بیمهشده ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج باید حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار داشته باشد و این حق بیمه (در این دوره زمانی) از سوی کارفرما پرداخت شده باشد.
وی ادامه داد: به منظور دریافت این کمک هزینه همچنین در تاریخ ازدواج، رابطه استخدامی بیمهشده با کارفرما نباید قطع شده باشد؛ ازدواج نیز باید دائم بوده و در دفتر رسمی ازدواج به ثبت رسیده باشد.
عاشوری خاطرنشان کرد: میزان کمک هزینه ازدواج هم برابر است با مجموع حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ ازدواج تقسیم بر ۲۴؛ در صورتی که مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش خواهد یافت.
عاشوری در ادامه در پاسخ به این پرسش که «تکلیف بیمهشدگان واجد شرایط که پیش از این طرح ازدواج کرده باشند، چیست» گفت: بیمهشدگان تامین اجتماعی که در سالهای گذشته ازدواج کرده و در زمان ازدواج، واجد شرایط بوده و کمک هزینه ازدواج را نیز دریافت نکرده باشند، میتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.
وی توضیح داد که برای ارائه درخواست دریافت کمک هزینه ازدواج نیازی به مراجعه به شعب و کارگزاریهای تامین اجتماعی نیز نبوده و این خدمت از طریق سامانه غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir ارائه خواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی قم تصریح کرد: متقاضیان بیمهشده میتوانند با ورود به این سامانه، درخواست کمک هزینه ازدواج را با ورود اطلاعات تاریخ عقد و کد ملی همسر جهت دریافت این هدیه به ثبت برسانند.