- نویسنده : مدیر مسئول
- 08 ژوئن 2023
- کد خبر 16973
- 193 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مراسم امضای این تفاهمنامه در حاشیه بازدید رییس و معاونین موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد.
نتیجه تحقیقات کاربردی در علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق و دارای ایده باشد
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جلسه امضای این تفاهمنامه با اشاره به مغفول ماندن علوم انسانی و اسلامی در نظام علمی کشور اظهار داشت: علوم انسانی و اسلامی ما نه فقط برای نظام جمهوری اسلامی که برای جهان اسلام نیز از ظرفیتهای بالایی برخوردار است، لذا باید هم برای ایدهپردازی و هم پرورش و حمایت از افراد صاحب ایده در این حوزه حرکت جدی صورت بگیرد.
آیتالله رجبی یکی از اهداف اصلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را غربیزدایی فلسفی و روشی تحقیقات علوم انسانی و اسلامی عنوان کرد و گفت: اگر این تحقیقات ما با ایدههای نو عجین نشود ثمری در پی نخواهد داشت، لذا، نتیجه بلافصل تحقیقات کاربردی علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق و دارای ایده در این زمینهها باشد.
وی همچنین بر لزوم بازنگری در اسناد بالادستی علوم انسانی و اسلامی تاکید کرد و گفت: موسسه امام خمینی(ره) آمادگی دارد با همین رویکرد یعنی کاربردیسازی و تقویت ایدهپردازی در علوم انسانی و اسلامی و به پشتوانه تحقیقات و پژوهشهای خوبی که در این زمینه انجام داده است در تنظیم اسناد ملی مربوطه نقشی جدی به عهده بگیرد.
آیتالله رجبی در پایان با اشاره به اینکه قم را باید مرکز علم و دین دانست افزود: این که قم نقطه آغاز این حرکت مبارک باشد را به فال نیک میگیریم و امیدواریم هرچه زودتر عملیاتی شدن و تحقق اهداف این تفاهمنامه را شاهد باشیم.
پارک علم و فناوری حلقه وصل علم و مردم است
رییس پارک علم و فناوری استان قم نیز در ابتدای این جلسه نیز منظور با اشاره به رسالت پارکهای علم و فناوری به عنوان حلقه اتصال دانشگاه و صنعت اظهار داشت: این بدان معنی است که پارکهای علم و فناوری در اصل باید حلقه وصل بین علم و مردم باشند یعنی مردم خروجی تولیدات و پژوهشهای علمی در قالب محصولات فناورانه و نوآورانه درزندگی خود مشاهده و احساس کنند.
وی افزود: بر این اساس همواره این انتظار وجود داشته است همانطور که قم در تولید متون و محتوای معارف دینی و مذهبی مرجعیت علمی دارد در امر کاربردیسازی و نوآوری و فناوریهای مربوط به آن نیز نقش جدی ایفا کند.
دکتر رهسپار فرد خاطر نشان کرد: به همین دلیل بود که اولین مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی کشور همزمان با تأسیس پارک علم و فناوری در استان قم ایجاد شد و این مرکز در حال حاضر ۳۷ هسته و واحدفناور را مورد حمایت خود قرار داده است که مدیریت بخش قابل توجهی از این شرکتها برعهده طلاب و دانشآموختگان حوزوی است.
رییس پارک علم و فناوری استان قم با تاکید بر جایگاه مهم موسسه امام خمینی(ره) در حوزه علوم انسانی و اسلامی کشور اظهار داشت: امیدواریم یکی از پیامدهای این تفاهمنامه ایجاد یک نهاد مشترک فناورانه در قالب کانون خلاقیت، شکوفایی و کارآفرینی در موسسه امام خمینی(ره) و حرکتی جدی به سمت مرجعیت قم در حوزه فناوری و نوآوری در علوم انسانی و اسلامی باشیم.
گفتنی است، رییس و معاونین موسسه امام خمینی(ره) همچنین با حضور در شرکت ایتا ازنزدیک با ظرفیتها و دستاوردهای این پیامرسان بومی مستقر در پارک علم و فناوری استان قم آشنا شدند.
https://qomgoya.ir/?p=16973