- نویسنده : مدیر مسئول
- 02 شهریور 1400
- کد خبر 5691
- 286 بازدید
- دیدگاهها برای فرهنگ سازی گردشگری کودک با طراحی بازی های کودکانه بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش قم گویا. فرهنگ سازی گردشگری کودک با طراحی بازی های کودکانه. تیتر یادداشتی به قلم حمید نادری مدیر اداره گردشگری و امور زائرین شهرداری قم است که در باب نجات صنعت گردشگری و آشنایی کودکان با این صنعت مهم پرداخته است. با هم مرور میکنیم:
*هر چیزی می تواند تهدیدی علیه صنعت گردشگری باشد. از سقوط یک بالگرد گرفته تا مسائل و منقاشات سیاسی و همه گیری یک ویروس می توان حکم چکشی را داشته باشد که به تنگ بلورین و شکننده گردشگری وارد می شود و هر بار آن را معیوب می کند. اما این که در روزهای آرام و خوب در زندگی ما باز هم صدای شکستن این تنگ بلورین به گوش می رسد را نمی توان تقصیر حوادث غیر مترقبه انداخت و این ما هستیم که مقصر اصلی آسیب به صنعت گردشگری به حساب می آییم. *
گرچه این سوال پیش می آید که چطور ما می توانیم یکی از متهمین ردیف اول آسیب رسانی به این صنعت هستیم. یکی از عوامل عمده آسیب رسانی این است که ما همچنان به سفر و مناطقی که به آن ها سفر می کنیم، به چشم یک کالای مصرفی نگاه می کنیم و انگار نمی دانیم که درقبال نقاطی که با آن ها سفر می کنیم وظایف بسیاری داریم؛ یکی از عمده وظایف ما برای نجات صنعت گردشگری این است که از همین آغاز کودکان را با این صنعت آشنا کنیم و دست به کار رواج گردشگری کودک شویم. جدا از لذت هایی که گردشگری برای کودکان پرشورمان می تواند داشته باشد، آشنایی آن ها با طبیعت و اهمیت حفظ محیط زیست است.
در یکی از مدارس انگلستان، هر ساله رسم شده که کودکانی که تازه پا به مدرسه می گذارند در یک اردو گردشگری، درختی بکارند و خودشان تا روز آخر مدرسه از درخت خود، در هر نوبتی که به گردشگری کودک می روند باید سری به درخت خود بزنند و به آن برسند. این کار تا جایی ادامه دارد که کودک به صورت ناخودآگاه، دلبسته گیاه خود می شد و از زمان نوجوانی به بعد، انس عمیقی بین کودک و گیاه برقرار می شده است. دراین میان بازی موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت در کودکان می شودبازی، در واقع، ماکت و بدل زندگی واقعی است در مقیاس کوچک برای دورانی که انسان، این اشرف مخلوقات هنوز طفل است.
امروزه حتی آموزش های درسی را از طریق بازی به کودکان می آموزند. به عبارتی، در کنار آموزش های مستقیم، کودک از طریق بازی با انواع مختلف اسباب بازی، موفق به آموزش و شناخت رنگ ها، شکل ها، اندازه ها، اجناس و اشیا ء و اهمیت آنها می شود. بازی به کودک کمک می کند تا دنیایی را که در آن زندگی می کند؛ بشناسد، بفهمد، لمس و حس و بالاخره کنترل کند و میان واقعیت و خیال تفاوت قائل شود.
برای هر پدر و مادری و به طور کل برای هر فردی که به نوعی با کودکان سروکار دارد دانستن و رعایت نکاتی چند که در مورد بازی های کودکان است لازم و ضروری به نظر می آید.
۱- به بازی بچه ها اهمیت دهید. چرا که تمام زندگی کودک در بازی شکل واقعی به خود می پذیرد.
۲-توجه داشته باشند که تجارب زندگی کودک از طریق بازی صورت می گیرد.
۳- کودک از طریق بازی مهارت های شخصی، اجتماعی، اقتصادی و … را کسب و تجربه می نماید.
۴- بازی برای کودک به منزله کار محسوب می شود و کار برای او به منزله بازی.
۵- بازی در کودکان موجب رشد و تحول می شود.
همان گونه که مستحضرید کودکان بخشی از جامعه گردشگری به شمار می روند.
و گردشگری کودک نوعی از گردشگری و ازجمله مهم ترین حوزه های گردشگری به شمار می رود که با حساسیت های بسیاری همراه است.
*سازمان فرهنگی شهرداری با بهره مندی از اساتید و مربیان آموزشی درنظردارد جهت فرهنگ سازی و معرفی ظرفیت های گردشگری شهر مقدس قم اقدام به طراحی بازی با بهره مندی از هنرمندان و صنایع های دستی استان برای کودک و نوجوان سرزمینش با هر توان مالی افتخار آفرین باشد. که از جمله بازی های در دست طراحی: گردشگر نمونه، معمارقمی، دبرنای گردشگری (استان قم)، ایرانگردی، اخمالو و خندالو، چرخ و مَثلک و سِتیا و سایر بازهای هدفمند آموزشی و تربیتی_فرهنگی، شهروندی، دینی و متفرقه نیز… می باشد .
لذا سعی شده ضمن معرفی جاذبه های گردشگری ، صنایع دستی و میراثی استان قم به گسترش فرهنگ سازی در وجود کودک و نوجوان پرداخته شود.
ضمن این که این پک های اسباب بازی با عنوان سوغات زائر در حوزه ی کودک و نوجوان قابلیت اجرا در مکان های تفریحی و آموزشی و…را هم دارند
https://qomgoya.ir/?p=5691