×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 15 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
یادداشت؛ به میمنت دهه کرامت؛همه خادم باشیم!
محمد رضا قاسمی نیا

البته خدمت درآستان نورانی وملکوتی اهل بیت علیهم السلام در هرمکان وباهرخدمت و سمتی که ممکن شود؛همان خدمت به قرآن کریم می باشدو نباید برای خادمان فرقی داشته باشد و آن‌ را توفیق و مسئولیتی درجهت خدمت بدانند.وهمه بایدخادم آنان باشیم.ودراحیای دستورات ثقلین تلاش ومجاهدت کنیم.ودررحمت واسعه الهی جای بگیریم.
ابوذر غفاری می‌گوید: از پیامبرخدا صلی الله علیه وآله شنیدم که فرمودند: اسرافیل بر جبرئیل افتخار کرد که من بهتر از تو هستم، جبرئیل سئوال کرد علتش چیست؟ گفت: چون از ساکنین عرش هستم.و من هستم که در صور می‌دمم و نزدیک‌ترین فرشتگان به خدای متعال من هستم، جبرئیل پاسخ داد: من بهتر از تو هستم، اسرافیل پرسید چرا؟ گفت:، چون من امین خدا بر وحی او هستم و فرستاده خدا بر انبیا و مرسلین هستم. کسوف و خسوف به دست من است و خداوند هیچ امتی را جز به دست من هلاک نکرده است.
اسرافیل و جبرئیل اختلاف خود را به سوی خدا بردند؛ خداوند به آن‌ها وحی فرمود که: ساکت باشید، به عزت و جلالم سوگند؛ که کسی را خلق کردم که بهتر از شما دوتا می‌باشد؛ گفتند: پروردگارا ما از نور خلق شده ایم؛ آیا کسی را بهتر ازماخلق کرده ای؟ خدای متعال فرمود: آری و فرمان داد حجاب‌های قدرت کنار بروند؛ حجاب‌ها کنار رفت و بر ساق عرش‌این گونه نوشته شده بود:
لااله الاالله؛ محمدرسول الله؛ و علی و فاطمه و الحسن والحسین احباء الله (معبودی جز خدانیست؛ محمدفرستاده خداست؛ وعلی وفاطمه وحسن وحسین دوستان خداهستند)، جبرئیل گفت: پروردگارا تو را به حق آن‌ها از تو می‌خواهم که مراخادمشان قراردهی! خدای تعالی فرمود چنین کردم.
پیامبراکرم صلی الله علیه وآله فرمودند:جبرئیل از اهل بیت است و خادم ما می‌باشد.
نکته‌ای که باید به آن اندیشه شود؛ قصد خدمت و یاری رسانی به زائران آن حضرات و ذوات مقدس است، سوال این است که اگر به حضورشان تشرف پیدا کنیم پاسخشان درتعریف و تبیین خادمی برای ما چه خواهدبود؟ وانتظارشان چیست؟
به یقین در کنار خادمی درحرم و بارگاه ملکوتیشان؛ کمک و امدادرسانی به نیازمندان ومحرومان ومستضعفان و هم نوعان از مهم‌ترین توصیه‌ها و دستورات اهل بیت علیهم السلام می‌باشد و با سیره و سنت و رفتار خود الگوی تمام عیار برای ما هستند.
پیامبر خدا حضرت محمد صلی الله علیه وآله می‌فرمایند: هرکس برای برآوردن نیاز برادر مسلمانش کوشا باشد گویی ۹۰۰۰ سال با روزه داری و شب زنده داری خدا را عبادت کرده است؛ و امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: خداوند متعال فرموده است: مردم عیال من هستند و محبوب‌ترین آن‌ها کسانی اندکه در رفع نیازمندی‌های مردم تلاش کنند؛ و در روایات آمده است که هرکس برادر موء منش از روی تنگدستی از وی کمک بخواهد و او با وجود توانایی از نزد خود یا دیگری او رایاری نکند؛ خدا در روز قیامت او را در حالی محشور می‌کند که دست هایش برگردنش بسته شده! و تا پایان حساب رسی مردم به همین حال می‌ماند؛ و نیز هرکس نیاز برادر مومن خود را برآورد؛ به برآوردن حاجت خدا آغازکرده و خدا صد نیاز او را برآورد که دریکی ازآن‌ها بهشت است.
در هر جای عالم بتوانیم به مردم و انسان‌ها و مظلومین یاری رسانی داشته باشیم، خادم یاران با کرامت هستیم. حتی با رفتار خادمانه می‌شود انسانی را به پیروی و دوستی باخاندان وحی و گرویدن به قرآن کریم سوق داد. وازمهجوریت دوثقل اکبروکبیر بکاهیم!
پیروان و مریدان حضرات معصومین علیهم السلام در هر سمت؛ لباس؛ پست و شغل و در هرنقطه‌ای از این عالم وبا هر رنگ؛ نژاد؛ زبان و ملیت هستند با انجام صحیح وظایف و به دور از درخواست و چشمداشت ومزدی وباروحیه جهادی وکار شبانه روزی می‌توانند خادمان افتخاری و بااخلاص آنان باشند!؛ وخادمی را که همان بندگی خداوند می‌باشد، منحصر در امکنه و یامحدوده خاص نمی‌دانند.
خادمان با کرامت لحظه لحظه عمرشان را حضور در شیفت حرم ها وبقاع متبرک می‌دانند و همه جا برایشان حریم حرم است .

ولایت پذیری؛ بصیرت؛مهربانی، گذشت، ایثار، فداکاری؛ نظم؛ وجدان، تعهد، عدالت، مساوات،جدوجهد؛ ادب،آراستگی، اخلاق، خوش خلقی وخوش رفتاری،مودت ومحبت و عشق به خدمت بی منت از ویژگی‌ها و شرایط خادمان ثقلین باید باشد.
فرد خادم نشانی معیّن و روشن از شخصیتی دارد که در کسوت خادمی او می‌باشد و شایسته است در رفتار و گفتارش او را الگو و اسوه قرار دهد و شاهد و ناظر و حاضر برهمه حالات و آنات خوددرطول عمر بداند.
حرکات خادم صادق حقیقی ، نمادی از رفتار آن شخصیت های عظیم الشان و دستورات قرآن کریم است؛ و باخدمت کریمانه اش ویاری رسانی و برآورده کردن نیاز‌های مردم و رفع گرفتاری آنان به خداوند نزدیک می‌شوند؛ و رضایت و شادی حضرت محمدوآل محمدصلی الله علیه وآله و رضایت خداوند متعال را به ارمغان می‌آورد. واین ازراه‌های قرب الهی وعبودیت او می‌باشد.
خادمین با رفتار خود به آن شخصیتی که مفتخربه خادمی او هستند نشان می‌دهند که خدمت من به زایران ودوست داران وپیروان شما درهرجای این عالم خدمت به شخص شماست و با گفتار و رفتارشان پیش از آن که مردم از آنان کمک و یاری طلب کنند، کریمانه و مشتاقانه طبیب وار به سویشان می‌روند و زینت و زیبایی برای شما هستند و برای ثبات قدم دراین مسیرنورانی ازخداوندمتعال دست یاری طلب می کنند.
خادمی به خاندان عصمت وطهارت علیهم السلام زمانی معنامی دهدکه خادمی به قرآن کریم باشدوخادمی به قرآن کریم زمانی معناداردکه خادمی به خاندان عصمت وطهارت علیهم السلام باشدوهردوراباهم ویکی بدانیم.
محمدرضا قاسمی نیا -قم
نهم ذی قعده ۱۴۴۵

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر مسئول پایگاه خبری قم گویا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


Verified by MonsterInsights