- نویسنده : مدیر مسئول
- 27 مهر 1400
- کد خبر 6654
- 379 بازدید
- دیدگاهها برای یاداشت: غربت امام و حوزه انقلابی بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
«حوزه انقلابی، بدون امام یک شوخی بی مزه بیشتر نیست. غربت امام دردآور و رنج آور است و در حال حاضر بیشترین حجم حمله ها به امام صورت می گیرد.»
این سخنان گلایه مندانه رییس مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام، حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری است. سخنانی دردمندانه که دل همه مشتاقان انقلاب اسلامی و عاشقان نهضت نورانی امام را می لرزاند.
جملات نگران کننده ای که بیش از آن که آهنگ شکایت و گله را از درون خود بنمایاند، ناقوس هشداری بس عظیم را می نوازد. هرچند برخی ناشنوایان مصلحتی و نابینایان معرفتی، از روزهای نخست نهضت، فریادهای طوفانی حضرت روح الله (س) را تا هم اکنون نتوانستند و نخواستند که بشنوند و ببینند. خفتگانی سرگردان در انجمن ها و حلقه ها و دخمه ها و نحله های در خود تنیده که تاکنون نیز بیدار و بینا نگشته اند و همچنان در حیرت و شگفتی پیروزی بزرگ ترین و مردمی ترین حرکت تاریخ این سرزمین، پای در گِل مانده اند.
اما آیا جماعت ناشنوایان مصلحتی و نسل نابینایان معرفتی و گروه خفتگان فصلی در نهضت امام بزرگوار، منقرض شده و تاریخ وجودشان پایان یافته؟
آیا جمعیت انبوه مدعیان رهرو راه امام و بودجه خواران به نام اصول انقلاب، در هر مجموعه و بخش و نهاد و حوزه ای، تا چه اندازه و میزان، بر اساس معیارهای حرکت آن بزرگمرد تاریخ ساز حرکت کرده اند؟
بررسی اجمالی کارنامه رسانه ها و مراکز فرهنگی پیوسته فریادگر نام امام و همیشه مطالبه گر از دیگران به نام آرمان های انقلاب، گواه آن است که با گذشت سه دهه از رحلت آن حضرت، در سطوح مختلف کمترین فعالیت رسانه ای و هنری و فرهنگی تولیدی برای امام بزرگوار انجام گرفته است؛ چیزی در حدود نیم درصد از مجموع هزاران ساعت تولیدات هنری و محصولات رسانه ای در طی ۳۰ سال گذشته.
کارنامه ای که همواره علاقه مندان به معمار انقلاب، آمار و ارقام آن را در موسسه نشر آثار امام و در کنار اخبار بودجه ها و ساخت و سازهای موسسه، دنبال می کنند، و حال آن که هر چند این توقع بجاست؛ اما باید بدون هیچ تعارفی، مطالبه به حق و فراگیر معرفی و تلاش برای ترویج تفکر نورانی و حماسی امام را، از تمامی بخش های فرهنگی و هنری و رسانه ای سراسر کشور مطالبه کرد.
در این روزهای سخت تر از سخت و زمانه نورسیدگان بر سر سفره انقلاب و به قافله پیوستگان پس از فتح و غوغاسالاران همیشه طلبکار، تمامی علاقه مندان حقیقی امام باید بدانند که دفاع جانانه از آرمان های مقدس و معرفی اندیشه عرفانی فقهی نهضت امام، تنها بر عهده موسسه نشر آثار امام نیست. تبیین هدف قیام اسلامی بزرگ مرد تاریخ ایران، وظیفه و تعهدی است که بر دوش همه دستگاه ها و نهادها و سازمان ها و یکایک هنرمندان و صاحبان قلم و آشنایان به رسانه ها نهاده شده است.
اندیشه ای اسلامی که در قالب یک پروژه عرفانی و سیاسی و فرهنگی، در تاریک ترین روزهای سخت این کشور، از حوزه انقلابی قم درخشید و تمامی توده های اجتماعی ایران را برای درانداختن طرحی نو برای اداره بشریت مبتنی بر عقل و وحی و فقه جواهری بکار گرفت. از همین رو، تمامی مدعیان پرچمداری حوزه انقلابی، باید در شناخت و شناساندن دقیق و معرفی و تحقق اندیشه های والای آن بزرگوار، به طلاب جوان و حوزه های علمیه، در سراسر جهان اسلام، تمام توان و همت خود را به کار گیرند.
چه بسا با این شیوه فعلی فعالیت های محدود شده به برپایی چند نشست و همایش و اجتماع و افتتاح بناهای مجلل و سازه های مرمرین و کاهلی در معرفی به روز اندیشه ایشان در قالب های نوین رسانه ای، از راه و نام امام، تنها یک کاریکاتور و مجسمه بی روح نمایشی، باقی گذاشته و آن شود که بر اساس اعترافی تلخ و دردآور، از شش جهت زمین و آسمان، بیشترین هجوم حمله ها و باران تیر طعنه ها بر چهره امام و راه و نهضت نورانی ایشان ببارد. و این چنین امام محبوب قلب های امت اسلام، همچنان غریب تر از هر روز، غربتی مضاعف یابد.
در چنین چکاچک تیغ های آخته و صف آرایی هزاران ساعتی دشمنان انقلاب، علیه امام بزرگوار جای هیچ تعلل و کاهلی نیست. با توجه به شروع حرکت و آغاز نهضت امام از شهر قم، ضروری است، همه دستگاه های اصلی حوزوی شامل مرکز مدیریت حوزه های علمیه، دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات، جامعه المصطفی، در کنار شهرداری قم، شبکه معارف، حوزه هنری، اداره کل ارشاد و دیگر مراکز فرهنگی استان قم، در کمیته ای مشترک و خاکریزی واحد و تقسیم کار هدفمند، به یاری و همراهی موسسه نشر آثار امام بشتابند. هر گونه فعالیت متفرق و اقدام پراکنده و بدون هماهنگی دستگاه ها می تواند، فرجام و وضعیتی که امروز دچار آن هستیم، را بار دیگر در پی داشته باشد.
علاوه بر این مهم نسبت شناسی جریان های سیاسی و مصداق یابی های فرهنگی موجود در حوزه های علیمه، خصوصا جریان های جدیدی که مدعی پرچمداری ایشان هستند، با عمق و مبانی نظری امام، از ضرورت هایی است که نسل جوان و خصوصا طلاب انقلابی، عمیقا به آن نیازمند است. ضرورتی که فاصله و شکاف و تمایز هر پرچم و تابلو و هیات و مدرسه و حسینیه و موسسه و فرهنگستانی به نام ایشان، با اصالت و جوهره حرکت با عظمت امام را مشخص و آشکار سازد.
این روزها هرچند برخی جریان های شبه عرفانی ، ضد غرب، منتقد مدرنیسم، ولایتی ها، انقلابیون به ظاهر دوآتشه و ضد استکبار، در ظاهری شبیه و با شعارهایی همسو با اندیشه امام، در جامعه ظهور و رخ نمایی کرده اند، اما هنوز که هنوز است برای بازشناسی این اندیشه ناب و رهایی بخش، مطالعه ۲۲ جلد صحیفه نورانی و آثار ارزشمند تالیفی حضرتش در کنار مجموعه ای از خاطرات صحابی خاص، شاگردان راستین و یاران وفادار در روزهای سخت و خطر و خون و آتش، می تواند شمسه نورانی اندیشه اش را بر نسل امروز بتاباند.
چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه خوشامد برخی باشد و چه بدآمد بعضی؛ حوزه انقلابیِ بدون امام یک شوخی بی مزه بیشتر نیست.
https://qomgoya.ir/?p=6654