×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 3 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر

غلامرضا جانقربان، با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته کار عمرانی در بازارهای قم صورت نگرفته بود اظهار داشت: شهرداری پس از گذشت چهار دهه، کف سازی در بازارها را انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه محور بازار تاریخی بازار کهنه یکی از بازارهای مهم این شهر به شمار می‌رود و در آن صنایع‌دستی، چوب و معرق‌کاری و سایر صنایع‌دستی فعال هستند، گفت: این بازار از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار مهمی برخوردار است و متأسفانه در طول بیش از ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته هیچ کار عمرانی نه در کف، سقف و عمرانی آن انجام‌نشده بود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم افزود: خوشبختانه در دوره مدیریت جدید تصمیم‌هایی گرفته شد که به بازارها، اماکن تاریخی، گذرهای فرهنگی و گذرهای تاریخی پرداخته شود و در این مسیر علی‌رغم اینکه در حوزه معاونت معماری و شهرسازی در طول تاریخ شکل‌گیری معاونت هیچ سابقه نداشته رویکرد مدیریت شهری تغییر کرد و سازمان نوسازی و بهسازی به‌عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه معاونت شهرسازی، مجری طرح‌های پیرامون حرم مطهر شد.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۹۶ هر ساله ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به این سازمان تخصیص یافت و در حوزه معماری و شهرسازی تبدیل به قرارداد و با استفاده از ظرفیت سایر پیمانکاران نیز اجرای طرح‌های مختلف دنبال شد.

جانقربان با بیان اینکه در این راستا ۲۴ محور که از بازار و محورهای تاریخی و فرهنگی است در دستور قرار گرفت اضافه کرد: در چهار سال و نیم گذشته در ۲۳ محور شامل بازار و محورهای فرهنگی و گذرهای تاریخی کف سازی، بدنه و نماسازی آن‌ها انجام شد که در پی آن شاهد یک رضایت‌مندی بسیار خوبی در مردم این محلات هستیم.

وی ادامه داد: پیش از اجرای این طرح‌ها متأسفانه این مردم از سکونت در بافت تاریخی ناامید شده بودند و به خروج جمعیت منجر شده بود که فعالیت‌های عمرانی صورت گرفته و اجرای طرح‌های مختلف در محورهای فرهنگی و تاریخی شاهد رونق دوباره در این مناطق هستیم و در تمام محورها تأسیسات شهری نیز نوسازی شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به پایان کف سازی بازار کفاشان در دو ماه آینده گفت: با اجرای این طرح تمام بازارها و محورهای تاریخی که در برنامه‌های ۱۴۰۰ برای بهسازی آن هدف‌گذاری شده بود به اتمام می‌رسد.

وی اذعان کرد: وضعیت سقف‌های بازارهای تاریخی و قدیمی قم مناسب نیست و در پی تفاهم‌نامه همکاری منعقدشده امیدواریم میراث فرهنگی به تعهدات خود در تعمیر سقف‌ها عمل کرده و مردم نیز جداره‌ها را بهسازی کنند تا شاهد رونق بیشتر در بازارها باشیم.


Verified by MonsterInsights