×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 17 December , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
برگزاری اعتکاف ۱۴۰۴ در ۱۴۰ مسجد استان

  • حجت‌الاسلام سیدباقر تکیه‌ای در نشست رسانه‌ای تشریح برنامه‌های اعتکاف ۱۴۰۴، با اشاره به گسترش کمی و کیفی این آیین معنوی اظهار کرد: سال گذشته حدود ۲۸ هزار نفر در اعتکاف شرکت داشتند و امسال ظرفیت‌سازی لازم برای پذیرش ۴۰ هزار معتکف در سطح استان انجام شده است.

وی افزود: امسال با وجود رشد ۳۰ درصدی تعداد مساجد میزبان، پیش‌بینی می‌شود جمعیت معتکفان با افزایش ۳۵ درصدی به حدود ۴۰ هزار نفر برسد.

قائم‌مقام ستاد مرکزی اعتکاف استان قم با بیان اینکه اعتکاف قم امسال در ۱۴۰ مسجد برگزار می‌شود، عنوان کرد: علاوه بر مساجد عمومی، مساجد تخصصی برای اقشار و گروه‌های سنی مختلف از جمله دانش‌آموزان دختر و پسر، دانشجویان، نوجوانان و نیز اعتکاف مادر–دختری پیش‌بینی شده که این بخش با هدف فرهنگ‌سازی خانواده‌محور و پاسخ به دغدغه جمعیت طراحی شده است.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تثبیت آثار معنوی اعتکاف، تصریح کرد: بر همین اساس، نظریه «تثبیت و امتداد اعتکاف» تدوین و وارد مرحله اجرا شده تا اثرات توسل، تضرع و خودمراقبتی معنویِ حاصل از اعتکاف، به سبک زندگی روزمره معتکفان امتداد یابد.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای شعار اعتکاف ۱۴۰۴ را «اعتکاف؛ معنویت، اتحاد و استقامت» عنوان کرد و گفت: این رویکرد گفتمانی در مهرماه سال جاری طی کنگره ملی اعتکاف در مشهد مقدس و با حضور نمایندگان ۳۲ استان رونمایی شد و مبنای برنامه‌ریزی‌های امسال قرار گرفته است.

وی از حضور مستمر مبلغین، مربیان و معلمان تربیتی در طول سه روز اعتکاف خبر داد و افزود: در اعتکاف دانش‌آموزی به دلیل اقتضائات سنی، تعداد بیشتری مربی و مبلغ به‌صورت دائمی در کنار معتکفان حضور خواهند داشت و برنامه‌ها بر اساس زندگی جمعی و تربیت‌محور طراحی شده است.

قائم‌مقام ستاد مرکزی اعتکاف قم همچنین از راه‌اندازی شبکه «جامعه ایمانی معتکفان» خبر داد و گفت: ارتباط تربیتی و معنوی با معتکفان در دو بازه کوتاه‌مدت (از رجب تا بعد از شب‌های قدر) و بلندمدت (تا اعتکاف سال آینده) از طریق سامانه‌های پشتیبانی مجازی ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به تولید محتوای مکتوب ویژه اعتکاف ۱۴۰۴ افزود: چهار جلد کتاب در حوزه تبیین گفتمان اعتکاف منتشر شده که از جمله آن‌ها می‌توان به «رستاخیز شهر»، «راهنمای جامع اعتکاف دانش‌آموزی»، «راه و رسم عاشقی» ویژه مدیران مساجد و «قرار بندگی» اشاره کرد. همچنین کتاب کار معتکف با عنوان «سه روز رو به آسمان» با همکاری مؤسسه دارالحدیث تهیه شده است.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای در پایان، زمان ثبت‌نام اعتکاف را ۲۵ تا ۲۸ آذرماه اعلام کرد و گفت: ثبت‌نام از طریق سامانه الکترونیکی ستاد مرکزی اعتکاف به نشانی itikaf.ir انجام می‌شود و اولویت با افرادی است که زودتر ثبت‌نام کنند. تنها در مسجد مقدس جمکران به دلیل حجم بالای تقاضا، قرعه‌کشی انجام خواهد شد.

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر مسئول پایگاه خبری قم گویا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


Verified by MonsterInsights