×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

قم گویا – مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم از اتفاق افتادن ۹ مورد حریق در سطح منابع طبیعی استان از ابتدای سال جاری تا کنون سخن گفت.
سید محمدتقی سجادی در نشست خبری طرح «۹ در ۹۹» که در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم برگزار شد با اشاره به حریق دو روز پیش که در منطقه الهیار و در عرصه منابع طبیعی و پوشش گیاهی آن ناحیه روی داد اظهار کرد: متأسفانه از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۹ مورد حریق به علل گوناگون از جمله دستکاری عوامل انسانی به جان مناطق مختلف افتاده و بیش از ۱۰۰۰ هکتار از منابع را از بین برده است که بروز حوادث به این میزان و در این موقع از سال بسیار نگران کننده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در ادامه با تشریح برنامه‌های طرح ۹ در ۹۹ پرداخت و گفت: در سال جاری در قالب این طرح برنامه‌های محوری کاداستر اراضی، مدیریت و بهره‌برداری از مراتع، توسعه و تقویت صندوق‌های منابع طبیعی، ارتقا پوشش حفاظتی، شناسایی و حفظ ذخیره‌گاه‌های جنگلی، دریافت حقوق دولتی، توسعه دولت الکترونیک، تعیین تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی و زراعت چوب به صورت ویژه‌تر دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه آبخیزداری و آبخوان‌داری، مقابله با بیابان‌زایی، صیانت از جنگل‌های کشور و توقف بهره‌برداری چوب از جنگل‌های هیرکانی و اجرای طرح جایگزین همچنان مورد توجه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است، اظهار کرد: سال جدید رییس جدید سازمان طرح ۹ در ۹۹ را با محوریت پرداختن به موضوعاتی کمتر مورد توجه قرار گرفته، در دستور کار قرار داده است.

وی اضافه کرد: طرح جامع ۹ در ۹۹ محورهای کلیدی حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی را مورد توجه قرار داده است که کاداستر اراضی ملی با اولویت عرصه‌های جنگلی و ساحلی یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه در طرح ۹ در ۹۹ است؛ برای حفظ منابع طبیعی اصلی‌ترین کار کاداستر اراضی ملی و تثبیت مالکیت دولت است که منجر به ارائه سند تک برگ می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: مشکلات بسیاری از مردم که گرفتار مباحث مختلف در حوزه منابع طبیعی می‌شوند و پرونده‌های حقوقی برای آن‌ها تشکیل می‌شود با کاداستر اراضی ملی قابل رفع است.

وی گفت: در اصطلاحات حقوقی واژه‌ای به عنوان زمین‌خوار نداریم بلکه موضوع تصرف مطرح است که چه با غفلت یا برنامه باشد بازهم تخلف است و ما بازگشت حق دولت را در این حوزه دنبال خواهیم کرد.

سجادی ادامه داد: اجرای کمربند حفاظتی این فرصت را به مردم می‌دهد تا ادعای افراد در مورد مالکیت بر اراضی را محقق سازد درحالی که ما نمی‌توانیم بدون رأی قضایی یک متر از زمین را به مالکیت دولت رسانده یا از مالکیت دولت خارج کنیم، رئیس جمهور هم نمی‌تواند با دستور اداری مالکیت را از دولت به غیر از دولت واگذار کند بلکه تنها راه استفاده از ظرفیت قوه قضاییه است.

وی اضافه کرد: ۹۷۵ هزا هکتار از مساحت استان قم به عرصه‌های منابع طبیعی اختصاص دارد که برای ۴۰۰ هزار هکتار از این عرصه‌ها اسناد تک برگ دریافت شده است؛ سال گذشته قرار بود در حوزه کاداستر ۱۲۰ هزار هکتار انجام شود که ۷۰ هزار هکتار انجام شده و در سال مالی ۹۸ که تا پایان شهریورماه سال جاری است عملیات کاداستر ۱۲۰ هزار هکتار به پایان خواهد رسید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر مسئول پایگاه خبری قم گویا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


Verified by MonsterInsights