- نویسنده : مدیر مسئول
- 25 مرداد 1402
- کد خبر 18266
- 656 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
حجتالاسلام و المسلمین علی سعیدی شاهرودی، رییس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا در اختتامیه طرح «علمداران تبلیغ» که به همت مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم امروز در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با گرامیداشت ایام شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) به روایتی از امام صادق(ع) اشاره و موضوع بحث خود را متغیرها در عرصه منطقهای و بینالملی و جایگاه ایران عنوان کرد.
وی تحول در عرصه قطببندی، از تکقطبی به چند قطبی را به عنوان اولین متغیر اعلام کرد و گفت: آمریکا پس از جنگ جهانی دوم به تک قطبی جهان تبدیل شد، اما امروزه چین، روسیه، هند و ایران دایرهدار قطبهای نوظهور هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین سعیدی ادامه داد: ایران با تکیه بر پنج محور از جمله قدرت دفاعی، قدرت هستهای، قدرت انرژی به واسطه کشف معدن لیتیوم در همدان، در حال درخشش عرصه جهانی است.
وی بازگشت اسلام با تأکید بر قرآن و عترت را از متغیرها دانست و افزود: حضرت روح الله بعد از ۱۵ قرن، قرآن و اهلبیت را به رأس قدرت آورده است و امروزه قدرت حاکمیت، به خاطر حاکمیت اهلبیت علیهم السلام است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه احیای اندیشه موعودگرایی و جهانیگرایی از متغیرهای تحول در عرصه منطقه و بینالملل است، اظهار کرد: آمریکا و اسرائیل دارای دو اندیشه جهانیگرایی و موعودگرایی هستند و تمام تلاش خود را در این راستا به کار گرفتهاند که جمهوری اسلامی نیز معتقد به حکومت جهانی مهدویت است.
وی افزود: توسعه قدرت به صورت ناهمتراز از متغیرهای تحول در عرصه منطقه و بینالملل به شمار میرود، چنانچه مجموعههای محدودی با یک حرکت سایبری وضعیت آمریکا را دگرگون میکنند یا هنگام توقیف نفتکش از سوی انگلیسیها جمهوری اسلامی مقابل به مثل کرد.
حجتالاسلام و المسلمین سعیدی بازگشت جنگ به اروپا را از دیگر متغیرها در عرصه منطقه و بینالملل عنوان کرد و ادامه داد: آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، برای حفظ کردن اروپا، جنگ را از صحنه اروپا به آسیا منتقل کرد که شکلگیری اسرائیل سرآغاز این انتقال است اما با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، بار دیگر صحنه جنگ به محل اصلی خود بازگشت.
حجت الاسلام سعیدی در ادامه به پیامدهای جنگ اوکراین اشاره نمود و افزود: تسریع، تسهیل و تقویت ایده شکلگری روابط بینالملل پساغربی، سرعت در انتقال قدرت از غرب به شرق، تغییر در روابط چین و روسیه و تبدیل شدن به متحد راهبردی، تأثیر شدید در وضعیت اروپا و تحول در نظام انرژی از پیامدهای جنگ اوکراین به شمار میروند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا با بیان این که همبستگی و تلاقی بین تحجر سیاسی و مذهبی از متغیرهای تحول در عرصه منطقه و بین الملل است گفت: از دلایل موفقیت معاویه تلاقی بین تحجر مذهبی و سیاسی بود که خوارج تحجر مذهبی و خودش نیز تحجر سیاسی به شمار میرفتند؛ امروزه نیز متأسفانه شاهد تلاقی تحجر مذهبی و سیاسی هستیم که از آن موارد میتوان به داعش و وهابیگری همچنین شیعه انگلیسی اشاره کرد و ضربهای که جریان شیعه انگلیسی به وحدت وارد می کند کمتر از داعش نیست.
وی عنوان کرد: عبور آمریکا از راهبرد نظامیگری به راهبردهای دیگر از جمله متغیرهای تحول در منطقه و بینالملل است، بلکه امروزه آمریکا به این جمعبندی رسیده که دیگر توان جنگیدن ندارد یا به مصلحت نیست، بنابراین رویکردهای آمریکا به بیثباتسازی حول محور مطالبات سیاسی و اجتماعی، درگیر کردن کشورهای رقیب با همسایگان، همانند تلاش برای ایجاد درگیری میان ایران با افغانستان و آذربایجان، درگیر کردن کشورها مانند اوکراین و روسیه، چین با تایوان همچنین لیبی با مصر و درنهایت جنگ ترکیبی رفته است. که این جنگ شامل جنگ شناختی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، اطلاعاتی، سایبری و دیپلماسی میباشد، چنانچه در اوج اغتشاشات ۱۴۰۱ پیشنهاد مذاکره را مطرح کردند.
وی افزود: همزمان سازی، پیوستهسازی، گستردهسازی، گسترش بحران به سطح کشور، گردشی و چرخشیسازی، عبور از ماهیت مادی به غیر مادی یعنی کنترل ذهن و اخلال در تصمیمگیری و کشتهسازی از شاخصهای جنگ ترکیبی هستند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا، تحول و تغییر در وضعیت اهل سنت را از متغیرهای تحول در منطقه و بینالملل دانست و ادامه داد: مبلغ و منبری باید این تحولات را مورد توجه قرار دهد تا در سخنان خود مطالب نادرست بهکار نبرده و موجب از بین رفتن وحدت میان شیعه و سنی نشود.
وی اضافه کرد: با چهار نوع اهل سنت مواجه هستیم: برخی هم پیمان ما هستند و جریان تفکر انقلاب را دنبال میکنند برخی دیگر نیز با ما مشکلی ندارند و حتی با پیروزی انقلاب اسلامی، شاد میشوند؛ برخی از اهل سنت نیز سکولار هستند و تضاد ریشهای با ما ندارند و گروه آخر، داعش، تکفیری و وهابیگری است که ما با این دسته مشکل داریم؛ البته بعد از قضایای داعش، جایگاه وهابیت تنزل داشته است.
وی در بخش دیگر از سخنان خود با انتقاد از برخی شیوههای تبلیغی اظهار کرد: برخی مبلغان همانند پزشک عمومی نسخه مینویسند در حالی که امرزه تبلیغ نیازمند تخصص و شیوههای مختلف تبلیغ اعم از ادبیات مناسب، جاذبه و آموزش است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: با یک رسائل و مکاسب گرچه لازم و پایه هستند اما نمیتوان امام جمعه و مبلغ تربیت کرد بلکه تبلیغ نیازمند یک دانشگاه تبلیغ با فرهنگ حوزوی است.
انتهای پیام/