- نویسنده : مدیر مسئول
- 24 شهریور 1399
- کد خبر 2231
- 236 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
قم گویا – رئیس پلیس فتا استان قم گفت: برخی کلاهبرداران و شیادان با مراجعه به فروشگاهها و مراکز خرید، پس از خرید محصول و یا کالا با ادعای دروغین واریز و یا انتقال وجه به وسیله تلفن همراه خود، اقدام به کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ “علی موالی” در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس، اظهارداشت: افراد کلاهبردار پس از استفاده از ایستگاه کارت خوان جهت واریز وجه، شماره کارت قربانی را گرفته و اعلام میدارد با استفاده از اپلیکیشن روی گوشی خود قصد واریز وجه را دارد ولی پیامک واریز وجه برای قربانی ارسال نمیشود و شخص خریدار(کلاهبردار) مدعی میشود به دلیل شلوغی تراکنشها پیامک ارسال نشده است.
رئیس پلیس فتا استان قم بیان داشت: قربانی با دیدن مشخصات کامل خود روی رسید ساخته شده در گوشی خریدار، به حرف وی اعتماد کرده و بعد از عزیمت کلاهبردار از محل، قربانی با کمال ناباوری متوجه میشود که این عمل کلاهبرداری بوده و هیچ گونه وجهی انتقال و یا واریز به حساب نشده است.
وی افزود: امروزه بسیاری از تراکنشهای بانکی از طریق اپلیکیشنهای مالی صورت میپذیرد و این از با ارزشترین خدماتی است که بر روی اینترنت ارائه میشود، متاسفانه کلاهبرداران فضای مجازی از این فرصت سوءاستفاده میکنند.
سرهنگ موالی یادآور شد: در این روش از کلاهبرداری، افراد سودجو به عنوان خریدار ظاهر میشوند و پس از خرید کالا با استفاده از اپلیکیشن های رسید ساز اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسیدهای بانکی نموده و فروشنده را فریب میدهند.
این مقام سایبری گفت: فروشندگان با فعالسازی سامانه پیامک حساب بانکی خود، از انجام هرگونه تراکنش بانکی و دریافت یا برداشت از حساب بانکی مطلع شده و بعد کالا را به خریدار تحویل دهند.
وی با بیان اینکه وقتی رسید انتقال وجه را مشاهده کردید، حتما با موجودی بانک خود چک کنید و سپس جنس مورد نظر را تحویل دهید، گفت: وجود شماره کارت و نام شما در رسید به هیچ وجه صحت رسید را تایید نمیکند.
رئیس پلیس فتا استان قم تاکید کرد: اگر پیامک انتقال وجه برای شما ارسال شد، حتما با پیامکهای قبلی بانک چک کنید که از همین شماره ارسال شده باشد، ارسال پیامک از یک شماره جدید را به عنوان سند قبول نکنید.
سرهنگ موالی خاطر نشان کرد: شهروندان در صورت بروز مشکل و مواجهه با جرائم رایانهای میتوانند با مراجعه به پلیس فتا از مشاورهها و راهنماییهای کارشناسان این پلیس در جهت رفع مشکلات احتمالی استفاده کنند یا با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir و یا با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ درخواست خود را ثبت کنند.
https://qomgoya.ir/?p=2231