- نویسنده : مدیر مسئول
- 30 آبان 1400
- کد خبر 7275
- 243 بازدید
- دیدگاهها برای یادداشت: خیانت زناشویی بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
هر گونه تخطی از پیمان مفروض و بیان شده زناشویی و برقراری رابطه عاطفی و جنسی بدون آگاهی و رضایت همسر خیانت محسوب می شود.
عشق زیربنای رابطه زوجی است و می تواند خلا های زندگی را پر کند. عشق بنا به اعتقاد استرنبرگ از سه عامل صمیمیت ، تعهد و میل (جنسی) تشکیل شده زمانیکه هر کدام از موارد ذکر شده دچار مشکل شود در رابطه زوجین شکاف ایجاد شده و زمینه بروز رابطه فرا زناشویی فراهم میگردد. به آن خیانتی که منجر به ایجاد مشکل در عنصر تعهد شود خیانت تلافی جویانه و به آن خیانتی که منجر به ایجاد مشکل در عنصر صمیمیت شود خیانت احساسی و اگر این مشکل در عنصر میل (شهوت) ایجاد شود منجر به خیانت جنسی میگردد.
عوامل متعددی در شکل گیری خیانت نقش دارند از جمله :
الف: عدم توجه به نیازهای زوجین:
کانون خانواده کانون همدلی ، توجه ، احترام ، نوازش و… است. هر یک از طرفین علاوه بر اینکه بایستی نسبت به جنسیت و نیازهای همدیگر آگاهی و بینش داشته باشند بایستی درصدد رفع آن بر آیند که در آن صورت رابطه زناشویی مستحکم شده و امکان تخطی از عهد و پیمان به وجود نخواهد آمد. افراد زمانی نسبت به همدیگر علاقه مند میشوند که به نیازهای همدیگر توجه نمایند. نیازهای اولیه یک مرد علاوه بر عشق گرم و داغ ، پذیرش و تحسین او از سوی همسرش میباشد این نیازها در زنان میل به توجه ، محبت ، نوازش و … میباشد
ب:وجود مشکلات رفتاری و اختلالات شخصیتی :
بخش قابل توجهی از کسانی که درگیر روابط ناهنجار خارج از چارچوب قانونی و شرعی میشوند به سبب وجود مشکلات رفتاری از جمله کمبود اعتماد به نفس ، عزت نفس ، مهارت ابراز وجود و … هستند و یا مشکلات و اختلالات شخصیتی فراوانی از جمله (شخصیت وابسته ، خودشیفته ، مرزی و …) هستند که آنان را مستعد ابتلا به خیانت میکند بنابراین لزوم مراجعه به روانشناس و درمانگر میتواند به آنان در پیشگیری و اقدامات فوری کمک نماید.
پ: عدم وجود روحیه گفتگو و حل تعارض:
در زندگی هر شخص مشکلات ، پستی و بلندی های فراوانی وجود دارد به زوجین توصیه میشود زمانی که دچار مشکلاتی در روابط خود می شوند یک زمانی را تعیین کرده و در مورد آن مسائل گفتگو نموده و احساس، هیجان،توقعات و پیشنهاد های خود را ارائه دهند تا از عمیق تر شدن مسائل و آسیب های رایج بعدی آن در امان باشند.
حال برای پیشگیری از بروز خیانت زناشویی چه کار باید کنیم:
الف: توجه به هیجانات همسر خود:
ما انسانها در طول روز هیجانات بیشماری از جمله : شادی ، غم ، محبت ، شرم و … را تجربه میکنیم که منجر به احساس های متفاوتی در ما میگردد حال هر کدام از زوج ها زمانیکه در گیر این هیجانات شدند بایستی به سراغشان رفته و علت را بپرسیم . این توجه و پیگیری این حس را به فرد می دهد که مورد توجه و احترام است و احساسی سرشار از دوست داشتنی بودن ، خوشحالی شده و نتیجتا کیفیت رابطه زناشویی را بالا میبرد.
ب:تفاوت ها را بپذیریم:
توجه به تفاوت های فردی مهم است نبایستی به این موضوع فکر کنیم که همه باید مثل ما فکر ، احساس یا رفتار کنند چون هر کدام از ما به شیوه های گوناگونی تربیت شده و زندگی کرده ایم. ما معتقدیم نگاه کردن به مسایل از دریچه دیدگاه دیگران و درک این موضوع که انسانها در باورها ، شیوه تربیتی ، ژنتیک با هم متفاوت هستند میتواند دریچه ای جدید به روی زندگی مشترک باز کرده و از یکرنگی و کسل کنندگی می رهاند. توصیه ما به زن و شوهر ها اینست که تفاوت ها را بپذیریرند و احترام بگذارند .
پ:همیشه قدر شناس باشید:
انسانها ذاتا کمی مغرور و خود پسند هستند تا جایی که محبتی از طرف مقابل خود میبینند به خود میبالند از این که لیاقت توجه و دوست داشته شدن را دارند و با این طرز تفکر پای خود خواهی را به زندگی مشترکشان باز میکنند و همیشه فکر میکنند که اگر شریک زندگیشان به آنها محبت میکند به این دلیل است که لیاقت این مهربانی را دادند یا اشتباه بزرگ تری را مرتکب میشوند و آن هم اینست که فکر میکنند که شریکشان به خاطر اینست که به خاطر این است که به آنها محبت میکند و عشق میورزد زیرا کسی بهتر از آنها نمیتواند وجود داشته باشد اما این کاملا اشتباه است. اگر عشق و محبتی میبینید آن را به پای مهم بودن خود نگذارید تنها به این فکر کنید که او شما را دوست دارد پس خودخواهی و خود پسندی را کنار بگذارید و همیشه قدردان دوست داستن ها باشید.
مداخله در خیانت دو مرحله دارد: ۱- فوری ۲- پیشگیرانه
۱- در اقدامات فوری دو دسته اقدام باید انجام شود :
الف : پایان دادن به رابطه با شخص ثالث:
بخاطر اینکه تلاش برای ترمیم یک رابطه زمانی که به موازات آن یک رابطه دیگر وجود دارد آب در هاون کوبیدن است. این رابطه باید آنی و بطور کل قطع شود.به این شکل نیست که دیدار و ملاقات ها کم کم قطع شود اگر این رابطه با فوریت قطع نشود خطر عود بالاست.
ب: آماده سازی طرفین برای بازسازی رابطه:
باید هم خیانت کرده و خیانت دیده را برای بازسازی رابطه آماده کنیم ، به احتمال زیاد بر اثر رابطه فرازناشویی آسیب روانی دیده اند و هیجاناتی از جمله خشم ، غم ، احساس گناه و … را تجریه کرده اند که مشاور یا روانشناس بایستی ابتدا بر بعد هیجانی خیانت مراجع کننده کار کرده و تحمل پریشانی و تاب آوری طرفین را افزایش دهد .
۲- اقدامات پیشگیرانه:
متخصص پس از ارزیابی و تشخیص بایستی بر مسائل رفتاری از جمله اعتماد به نفس ، عزت نفس، حل مسئله ، مهارت ابراز وجود و سپس به آموزش مهارت های ارتباطی و اجتماعی و … مراجع بپردازد
https://qomgoya.ir/?p=7275