×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

تحقق بیش از ۹۰ درصد بودجه شهرداری قم در سال ۱۴۰۰، پیش بینی ۷۱ پروژه عمرانی در مناطق کمتر برخوردار، اختصاص اراضی برای جمع آوری ریل‌های متروکه ، نوسازی ناوگان اتوبوس رانی در سال ۱۴۰۰ و … خبرهایی بود که شهردار قم در نشست خبری که امروز با اصحاب رسانه داشت مطرح کرد و نوید قم ۱۴۰۱ آبادتر را به مردم داد.
وی با اشاره به اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری بیش از ۳۶۰۰ میلیارد تومان محقق شده اظهار داشت: پیش بینی ما این است که بیش از ۹۰ درصد بودجه شهرداری قم امسال محقق شده که مقدار دقیق آن را پس از بررسی کمیسیون تفریغ به اطلاع مردم خواهیم رساند.
شهردار قم در پاسخ به علت طولانی شدن پروژه‌های نیمه تمام هسته مرکزی شهر قم تصریح کرد: در پروژه شهید کاظمی، مالک این پروژه خلع ید شد و کار دست قوه قضاییه و هیات تسویه افتاد. پیشنهاد ما این بود که پروژه در اختیار شهرداری گذاشته شود تا ساخته شود.
سقائیان نژاد گفت: از طرفی موسسه ثامن‌الحجج از بانک مرکزی طلبکار و ما به بانک شهر بدهکار است و در جلسه ای با رئیس بانک مرکزی داشتیم تا پروژه به بانک شهر واگذار شود تا بدهی ما تسویه شده و پروژه هم فعال شود که دستور داده‌اند قضیه بررسی شود و اگر این مسئله حل شود یک پروژه ۲۰ ساله تعیین تکلیف شود.
دکتر سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه شریک شهرداری در فاز چهار عمار یاسر هم ورشکسته شده و این پروژه هم دچار مسائل حقوقی شده است تصریح کرد: در پروژه میدان مطهری هم مسئله مالکیت مشکلاتی ایجاد کرده است اضافه کرد: چند مدیریتی‌ها همیشه کار را دچار اختلاف و تاخیر می‌کند. ولی این پروژه کاملا در برنامه هست و پیگیری می‌شود.
وی برگزاری چند مرحله افتتاح پروژه‌های شهرداری را موردتوجه قرار داد و گفت: آخرین مرحله افتتاح ۱۰۰ پروژه به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال در روزهای پایانی امسال برگزار و در سال جاری پروژه‌های مختلفی در اختیار مردم شریف قم قرار گرفت.
شهردار قم با بیان اینکه آخرین پروژه که به نتیجه رسیده بوستان زائر است که در اختیار مردم قم قرار خواهد گرفت ابراز کرد: فاز سوم پروژه شهید روحانی یا خیابان سردار شهید اسماعیل صادقی و پروژه شهیدان برقعی که در آخرین مرحله افتتاح پروژه‌ها در اختیار مردم قرار گرفت از شاخص‌ترین پروژه‌های سال ۱۴۰۰ بود.
سقائیان نژاد با تأکید بر اینکه ناوگان اتوبوسرانی شهرداری قم در سال ۱۴۰۰ شاهد اتوبوس‌های جدید بوده و نو شده است تصریح کرد: در آخرین روزهای امسال قرارداد ۵۰ دستگاه اتوبوس دیگر با سازمان شهرداری‌ها امضا شد تا در ارتباط با حمل‌ونقل عمومی دیگر دغدغه نداشته باشیم.
او با بیان اینکه امسال نخستین سال اجرای برنامه قم ۱۴۰۴ شهرداری قم بود افزود: در برنامه نخست که اجرای آن به اتمام رسید، بیشتر به مسائل زیربنایی شهر توجه داشتیم چراکه باید مسائل زیربنایی شهر را سر و سامان می‌دادیم.
وی ادامه داد: البته تمام مسائل زیربنایی به عهده شهرداری نیست و بخشی از آن به عهده دیگر ارگان‌ها و نهادهاست؛ به‌عنوان‌مثال هنوز در برخی از کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر قم فاضلاب جاری است یا در حوزه بافت فرسوده برخی از مسائل در ید شهرداری نیست.
شهردار قم با بیان اینکه سال آینده دومین سال برنامه قم ۱۴۰۴ است گفت: اهداف این برنامه بیشتر مربوط به مسائل نرم‌افزاری مانند مسئله اعتمادسازی است که این موضوع به تکریم ارباب‌رجوع و شفاف‌سازی و مسائلی مانند این موضوع نیاز دارد که در دستور کار است.
وی عنوان کرد: نظم و ساماندهی شهری از موضوعات مهم دیگر در برنامه دوم شهرداری قم است که در این زمینه هم باید به مسائل فرهنگ‌سازی و برخورد با عوامل نامطلوب به‌طور همزمان توجه کرد.
دکتر سقائیان نژاد اظهار داشت: مسئله ایمن‌سازی شهری از دیگر اهداف مهم برنامه قم ۱۴۰۴ است؛ در مسائل حمل‌ونقل ترافیک هم مسائلی مانند ساماندهی علائم راهنمایی و رانندگی موردتوجه است.
وی ادامه داد: رعایت مسائل زیست‌محیطی هم از دیگر اهداف مهم برنامه قم ۱۴۰۴ است که در واقع تقویت حرکت‌های انجام‌شده در برنامه اول است.

تأمین واگن مشکل مترو قم

شهردار قم با اشاره به اینکه متروی قم آماده تست گرم است و برای این موضوع به واگن نیاز دارد اظهار داشت: تفاهم‌نامه‌ای با تهران امضا شد تا این واگن به‌صورت قرضی از شهرداری تهران تأمین شود.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست صحبت‌هایی شد که باید پول نقد یا تضمین بانکی بدهیم که هنوز در حال مذاکره هستیم. ابراز کرد: به محضی که این رام سه واگنه به قم برسد تست گرم را شروع می‌کنیم که ۴۰ روز طول می‌کشد و در همین مرحله می‌توانیم بازدید عمومی داشته باشیم.
شهردار قم با اشاره به اینکه تأمین واگن اصلی برای متروی قم مسئله دیگری است ادامه داد: دولت با شرکت چینی پوژن قراردادی داشت که قرار بود واگن چند کلانشهر با این قرارداد تأمین شود و قم هم به کمک نمایندگان وقت شهر به این قرارداد اضافه شد که به دلیل مسئله تحریم‌ها و فراز و نشیب‌های ارتباط ایران و چین این قرارداد به مشکلاتی برخورد.
وی خاطرنشان کرد: چینی‌ها چند مشکل دارند که یکی از آن‌ها قیمت واگن بوده و به دنبال تعدیل قرارداد هستند، مسئله بعدی تاخیرات و مسئله بعدی ضمانت است که به دلیل تحریم با مشکل مواجه شده است.
دکتر سقائیان‌نژاد یادآور شد: قرار بود در وزارت خارجه این موضوع دنبال شود که این هم به دلیل تغییر دولت قدری به عقب افتاد و الان دوباره این مسئله فعال‌شده است؛ ما در حال دنبال کردن این موضوعات هستیم اما تا به نتیجه برسد وقت می‌برد و حتی به دنبال این بودیم که از کلان‌شهرهای دیگر قرض بگیریم و این موضوع نیز به همراهی دولت نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال آینده ۷۱ پروژه در مناطق محروم با رقمی حدود ۱۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده است اظهار داشت: این کار در راستای توازن منطقه‌ای و توزیع پروژه‌های عمرانی انجام‌شده است.
شهردار قم با تأکید بر اینکه حدود ۴۰ درصد درآمدهای منطقه چهار و یک را برای مناطق کم برخوردار هزینه می‌کنیم عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ شهرداری قم ۶۲ میلیارد تومان در منطقه ۶ و ۳۱ میلیارد تومان در منطقه دو هزینه کرده است، اما به‌قدری محرومیت‌ها زیاد است که خودش را نشان نمی‌دهد.
دکتر سقائیان‌نژاد اذعان کرد: در بحث طرح‌های عمرانی هم اگر مناطق هشتگانه را با هم مقایسه کنیم، بعضاً پروژه‌های مناطق دو و ۶ بیشتر از مناطق دیگر است ولی بااین‌حال محرومیت زیاد است.
وی با اشاره به اینکه حل مشکلات مناطق کم برخوردار به زمان نیاز دارد افزود: در قم دو برنامه در حال پیاده‌سازی هستیم و این در حالی بوده که تهران هفت، اصفهان پنج و شیراز چهار برنامه راهبردی اجرا کرده است که تا شهر قم به انسجام برسد نیاز به زمان و میلیاردها تومان هزینه دارد.
شهردار قم همچنین در پاسخ به سؤالی درباره پروژه‌های نیمه‌تمام هسته مرکزی شهر قم اظهار داشت: در پروژه شهید کاظمی، مالک این پروژه خلعید شد و کار دست قوه قضاییه و هیات تسویه افتاد که پیشنهاد ما این بود که پروژه در اختیار شهرداری گذاشته شود تا ساخته شود.
دکتر سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه در پروژه میدان مطهری هم مسئله مالکیت مشکلاتی ایجاد کرده است اضافه کرد: چند مدیریتی‌ها همیشه کار را دچار اختلاف و تأخیر می‌کند ولی این پروژه کاملاً در برنامه بوده و پیگیری می‌شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره ممنوعیت دفن اموات در برخی از آرامستان‌های داخل شهر قم گفت: مصوبه‌ای از مجموعه‌های استانی داریم که دفن اموات فقط در مجموعه بهشت معصومه(س) باید صورت بگیرد، در تمام شهرهای کشور آرامستان ها به دست شهرداری است و تنها در قم آرامستان ها به دست اوقاف است.
شهردار قم با تأکید بر اینکه ما در بهشت معصومه(س) فقط مخارج کفن‌ودفن را از شهروندان می‌گیریم، اظهار داشت: اما دفن اموات در برخی از آرامستان‌ها درآمدزایی بالایی دارد و به همین خاطر فشار به ما هست که اجازه دهید اموات در مناطق دیگر دفن شود.
وی با بیان اینکه تا زمانی که این منفعت‌های مالی در میان باشد، این مسئله ساماندهی نخواهد شد افزود: هر چه بگوییم قانون و چارچوب باز هم مردم از ما جلوتر هستند و این بحث باید ریشه‌ای حل شود.
دکتر سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه اتفاقاتی که در برخی آرامستان ها می‌افتد که درشان شهر قم نیست و شهرداری دخالتی در آن‌ها ندارد گفت: ما قم را یک شهر جهانی میدانیم؛ تا کی باید چشممان را روی نابسامانی‌های شهری ببندیم.

پیش‌بینی ۱۱۵ میلیارد تومان برای آسفالت معابر در ۱۴۰۱

وی با اشاره به اینکه مطالعات پروژه بسیار مهم تونل امام موسی صدر در سال آینده انجام خواهد شد گفت: برای نهضت آسفالت معابر ۱۱۵ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته‌شده است.
سقائیان نژاد با بیان اینکه پارکینگ شرقی حرم مطهر از پروژه‌های بسیار مهم شهری است اضافه کرد: اینکه پروژه را به دست سرمایه‌گذار داده یا شهرداری انجام دهد، دو گزینه‌ای است که روی آن کار می‌کنیم و هنوز جمع‌بندی انجام‌نشده است.
شهردار قم با تأکید بر اینکه نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار دنبال سود خودش است و طرح با ورود سرمایه‌گذار متفاوت خواهد بود؛ اگر شهرداری وارد شود ۱۶۰۰ پارکینگ و با ورود سرمایه‌گذار سه هزار پارکینگ ایجاد خواهد شد که نتایج کار متفاوت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه پروژه‌های مهمی اطراف حرم مطهر در دستور کار شهرداری قم قرار دارند گفت: یکی از مهم‌ترین آن‌ها تعیین تکلیف تجاری‌های متصل به حرم مطهر ازجمله مجموعه شیخان است که نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد.
سقائیان‌نژاد یادآور شد: تملک مغازه‌های خیابان اراک و ساماندهی آرامستان این محدوده از موضوعات بسیار مهمی است که در دستور کار داریم.
وی تملک و ساماندهی محیط پیرامون حرم امام‌زاده چهل اختران را موردتوجه قرار داد و اضافه کرد: برای این طرح تلفیقی از دو طرح را دنبال می‌کنیم و شرکت بازآفرینی شهری هم بودجه‌ای برای آن گذاشته است.
شهردار قم ادامه داد: پروژه ساماندهی محله دروازه ری از دیگر موضوعات مهمی است که به میلیاردها تومان بودجه نیاز دارد و محل تأمین آن باید تعیین تکلیف شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره ادامه فعالیتش در مجموعه مدیریت شهری قم گفت: من در خرداد ۱۴۰۱ قانونا بازنشسته می‌شوم اما به این دلیل که استاد تمام هستم، این موضوع با تائید هیات امنای دانشگاه صنعتی اصفهان می‌تواند تا سه سال تمدید شود.
دکتر سقائیان‌نژاد ادامه داد: چهره‌های بسیار خوبی در قم بوده که می‌توانند شهر را اداره کنند؛ ۱۳ نفر از قم در سطح کشور منصوب شده‌اند که پس اگر جمع‌بندی به این سمت رفت که سقائیان‌نژاد نباشد، حتماً جایگزین‌هایی وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه من تا روزی که هستم طوری کار می‌کنم که گویا می‌خواهم صدسال دیگر در شهرداری قم باشم تصریح کرد: حتی اصرار به یک روز بیشتر ماندن هم ندارم و همیشه از خدای بزرگ خیر و مصلحت خودم و شهر بزرگ قم را تقاضا می‌کنم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر مسئول پایگاه خبری قم گویا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


Verified by MonsterInsights