- نویسنده : مدیر مسئول
- 14 اسفند 1400
- کد خبر 9320
- 210 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
شعاعی با اشاره به برنامههای هفته منابع طبیعی در استان اظهار کرد: نصب بیلبورد در اتوبان قم تهران، پخش کلیپ دودقیقهای در راستای شناسایی منابع طبیعی استان، سفر مسئولان منابع طبیعی کشور به استان قم، غبارروبی مزار شهدا، میز خدمت، غرس نهال در محیط مصلی ازجمله برنامههای هفته منابع طبیعی در قم است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم بیان کرد: روز یکشنبه از ساعت ۶/۳۰ الی ۸ صبح برنامهای با موضوع درختکاری پخش میشود و ساعت ۱۳ نیز مراسم درختکاری در محوطه سپاه استان انجام میشود، روز دوشنبه نیز نهالکاری در منطقه قم رود با حضور اقشار مختلف مردم و تشکلهای مردمنهاد انجام میشود.
وی عنوان کرد: رژه خودروی یگان حافظت استان و دیدار با فرمانده نیروی انتظامی استان و همچنین تقدیر از فعالان مبارزه با قاچاق چوب ازجمله برنامههای روز سهشنبه است و همچنین نهالکاری روحانیون و روز پنجشنبه جلسه با مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و بازدید از منابع آبخیزداری ازجمله برنامههای هفته منابع طبیعی است.
شعاعی بابیان اینکه قم در معرض خطر افزایش عرصههای بیابانی است، تصریح کرد: ریز گردها سبب مشکلات زیادی برای شهروندان شده و موضوع بیابانی شدن استان قم باید موردتوجه مسئولان باشد، خیران به این موضوع توجه کنند که اهمیت بیابانزدایی بسیار زیاد است و بر زندگی مردم تأثیرمی گذارد و در این زمینه ورود پیدا کنند.
مرتضی داودی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان قم نیز در این نشست بیان کرد: بخش فنی در سه بخش جنگل، مرتع و بیابان فعالیت میکند.
وی افزود: ۴۲۰ هزار هکتار در استان در معرض بیابان شدن قرار دارد و ۱۰۵ هکتار در استان کانون بحران فرسایش و گردوخاک است، حسینآباد میش مست ، منطقه مسیله ، اطراف شهر قم و کوه نمک ازجمله ۴ کابوس بحران استان هستند.
همچنین هادی دهقانی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی قم در این نشست اظهار داشت: ۴۰ درصد بارندگی استان بهصورت روان آب در دسترس ما است که با عملیات آبخیزداری تلاش میشود از آن استفاده شود و ممکن است این روان آب تبدیل به سیلاب شود و خطرات برای جامعه داشته باشد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی قم بیان کرد: ۶۲۹ میلیون مترمکعب میتوانیم در استان روان آب داشته باشیم که بخشی روان آب شهری و بخش دیگر خارج شهر است، قم استانی است که در منطقه گرم و خشک قرار دارد و این سطح بارش بهصورت متوسط داریم، با توجه به شرایطی که داریم باید بیشترین استفاده را از بارندگی داشته باشیم
وی عنوان کرد: در آبخیزداری تلاش میکنیم استفاده بهینه از روان آب داشته باشیم و از خطرات احتمالی این روان آب جلوگیری کنیم، با توجه به اهمیت بخش آبخیزداری از صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای حوزه آبخیزداری بهکل کشور اختصاص پیداکرده است که حدود ۳۷ میلیارد تومان اعتبارات در این ۳ سال برای استان داشتیم.
دهقانی خاطرنشان کرد: پروژههایی که امسال در نظر گرفته شد چند هدف را دنبال میکند که اولویت را به درخواستهای مردمی گذاشتهایم چون مردم با مشکل خشکسالی و سیل مواجه هستند و ۱۵سال است که کشورمان شرایط خشکسالی را تجربه میکند.
https://qomgoya.ir/?p=9320