گروه : اخبار استان / اخبار مذهبی
- نویسنده : مدیر مسئول
- 25 مرداد 1401
- کد خبر 11745
- 280 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
ابوالقاسم مقیمی با اشاره به میزبانی خیل عظیم عاشقان و عزاداران حسینی در ایام و مناسبتهای مختلف و زیارتی، بهویژه محرم و صفر، اظهار داشت: نظر به پیشبینی استقبال پرشور عزاداران حسینی در این ایام خاص، ستاد تسهیلات زائر در ذیل معاونت هماهنگی امور زائرین استانداری قبل از شروع ماه محرم با حضور نمایندگان تمامی دستگاهها در کمیتههای تخصصی، تمهیدات لازم برای خدمت به زائرین و برگزاری این مناسبت را اندیشید.
معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم افزود: البته گزارشهای دریافتی و تهیهشده توسط ستاد، حاکی از نقاط قوت و ضعف خدمات در برگزاری این ایام بوده که حتماً به آنها پرداخته خواهد شد.
وی از ۶ کمیته بهعنوان کمیتههای مسئول در ارائه خدمات به زائرین و مجاورین، یاد کرد و گفت: «کمیته ترافیک» مسئول اتخاذ تدابیر ترافیکی جهت برگزاری دستهجات عزاداری و مدیریت ترافیکی زائرین و مجاورین؛ «کمیته بهداشت و درمان» بهمنظور اتخاذ تدابیر بهداشتی و اورژانس پزشکی جهت فعالسازی تیمهای پزشکی و امدادی با تمرکز بر خدمات به عزاداران حسینی، مسافران و زائران در جادههای منتهی به استان؛ «کمیته خدمات شهری» جهت حفظ بهداشت محیط و خدمات شهری شهرداری، «کمیته اسکان» جهت ارائه خدمات اسکان به زائران و مسافران ایام محرم، «کمیته فرهنگی و اقامه نماز» بهمنظور برگزاری باشکوه نماز ظهر عاشورا در تمامی مسیرهای عزاداری، «کمیته امنیتی و انتظامی» جهت اتخاذ تدابیر امنیتی و برگزاری مراسمات به ارائه خدمت در این ایام پرداختند.
دبیر ستاد تسهیلات زائر استان قم از افزایش تردد بین جادهای و ورودیهای قم خبر داد و تصریح کرد: طبق آمارهای رسمی، حجم تردد بین جادهای و ورودی به شهر مقدس قم با افزایش ۱۸ درصدی در مقایسه با سال گذشته و ۳۶ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۸ صورت گرفته است که بر این اساس، جمع کل ورودی وسایل نقلیه سبک به شهر قم از تاریخ هفتم تا هفدهم مردادماه سال جاری، یکمیلیون و ۳۰۲ هزار و ۷۶۳ وسیله نقلیه و جمع کل ورودی وسایل نقلیه سبک به استان قم در همین تاریخ تعداد یکمیلیون و ۳۷۳ هزار و ۶۰۰ وسیله نقلیه است که جمعیتی حدود ۵ میلیون و ۲۱۱ هزار نفر را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: اسکان دارای مجوز و آموزش و پرورش از اول محرم تا روز عاشورا ۳۹۴۷ نفر بوده که با احتساب نسبت ماندگاری مسافر در قم که حدود ۱٫۸ بوده، ۷۰۵ نفر در روز محاسبه گردیده است. البته گردشگران خارجی نیز ۸۱۲۰ نفر را شامل میشدند.
مقیمی با برشمردن نقاط قوت و ضعف خدمات در این ایام عنوان کرد: فعالیت خودروهای زائربر بهصورت ۲۴ ساعته در دهه اول محرم در اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران صورت گرفت؛ ستاد اسکان فرهنگیان برای عموم مسافرین و زائرین در این ایام فعال بوده و کاهش ترافیک در هسته مرکزی قم محسوس بود که این موارد از نقاط قوت به شمار میرود.
معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم ادامه داد: کمبود حملونقل عمومی بینشهری و در برخی نقاط درونشهری، کمبود یخ به علت تعطیلی دوساله کارخانجات یخ استان در زمان شیوع ویروس کرونا و پروتکلهای بهداشتی و نیز بالا بودن هزینه مواد غذایی برای تأمین نیازهای هیئات مذهبی از نقاط ضعفی بود که کام عزاداران حسینی و زائران را تلخ کرد و لازم است با تمهیدات لازم در حوزه حملونقل و تخصیص یارانه ارزاق و راهاندازی کارخانجات یخ، برطرف شود.
انتهای پیام/
https://qomgoya.ir/?p=11745