- نویسنده : مدیر مسئول
- 28 اسفند 1399
- کد خبر 3703
- 246 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
سی و چهارمین عصرانه داستان رمان «ملداش» که به علت محدودیتهای ناشی از بروز بیماری کوئید ۱۹ و به همت باشگاه داستان حوزه هنری قم به صورت فایل ویدئویی تولید و منتشر شده، به نقد و بررسی رمان «ملداش» آخرین رمان مهدی کرد فیروزجایی اختصاص یافتهاست.
در ابتدای این عصرانه فهیمه شاکری مهر مجری کارشناس به معرفی این رمان میپردازد. وی این اثر داستانی را قصه زندگی روحانی متفاوتی میداند که مخاطب را با گرههایی که در زندگیش ایجاد می شود، همراه میکند.
در ادامه نویسنده اثر به معرفی خود و آثارش میپردازد و در گفتگو با مجری عصرانه به دغدغههایش برای نوشتن رمان «ملداش» اشاره میکند. از مهدی کرد فیروز جایی تا کنون ۵ رمان با نامهای؛ «افعی کشی»، «به هم رسیدن در میانسی»، «گرگهای تیمور قلعه»، «دارم میرسم جان جان» و «ملداش» منتشر شدهاست. وی تاکنون برگزیده جشنواره داستان انقلاب، جشنواره اشراق و طلوع خرداد شدهاست.
در ادامه عصرانه داستان مجازی، محمدعلی رکنی نویسنده و منتقد ادبی به نقد رمان «ملداش» میپردازد. وی در بخشی از سخنانش متذکر میشود: «در این اثر داستانی با نویسندهای مواجه هستیم که از اقلیم و بومی مینویسد که به آن تعلق دارد و بخشی از داستان و آدمهای داستانش از خاطره و حافظه او میآیند. این از نقاط قوت کار است و به کار رنگ و بو و شکل داده و فضا و آدمهای داستانش را باورپذیر کردهاست. کار اثر ویژهایست زیرا نویسنده رفته است سراغ مردمی روستایی که کمتر دیده میشوند و در دنیای امروز در حال فراموش شدن هستند.»
وی تصریح میکند: «کتاب حول محورهای خوبی میچرخد که کمتر به آنها فکر کردهایم. با مسئله دینداری مردم یک روستا و سطح آن روبرو میشویم. نویسنده به این موضوع هم نگاهی نقادانه و هم تحلیلگرایانه دارد و به دنبال این است که نسبت مردم یک روستا یا یک قوم با دین چگونه است؟ مسئله دیگر این رمان مواجه مبلغ و روحانی با مردم، درون خودش و همسرش است که همگی در این سفر تبلیغی پیش میآید و به کشف و شهودهایی جذاب میرسد.»
رکنی در نقد این کتاب نیز میگوید: «نویسنده میتوانست دغدغهمندتر سراغ روحانی داستانش برود و جهان او را بیشتر روایت کند. مثلا تردیدهایی که این روحانی با خودش، مسائل مالی و همسرش دارد بیشتر جای کار دارد و میشود عمیقتر به آنها پرداخت.»
برای تماشای فایل ویدئویی این عصرانه میتوان به صفحه آپارت ادبیات قم به نشانی: https://www.aparat.com/adabiatqom مراجعه کرد.
https://qomgoya.ir/?p=3703