- نویسنده : مدیر مسئول
- 12 آبان 1403
- کد خبر 22671
- 109 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
در این همایش که با دبیری اکرم مهدی زاده مدرس نمایش خلاق در استان قم برگزار شد، اساتید مطرح ملی مانند داوود کیانیان پدر نمایش خلاق ایران، مجید امرایی دبیرکل انجمن بین المللی دراماتراپی ایران(DTC)،منوچهراکبرلو نویسنده وکارگردان تئاتر، دکترعباسی روانشناس، بیگلریان پیش کسوت تئاتر و رئیس حوزه هنری استان تهران،اصغر نوبخت پیش کسوت نمایش و سینما در قم و رضا ابوذرکارگردان و نمایش نامه نویش و رئیس انجمن سینمای جوان قم و حسین فدایی حسین مدرس تئاتر کودک و نویسنده نمایش های کودکانه حضور داشتند.
اکرم مهدی زاده مدیرگروه مهارت محور مادو، هدف از برگزاری این همایش را معرفی خلاقیت های کودکان و نوجوانان دانست و بیان کرد: ارزش و بها دادن در انجام امور مختلف به کودکان و نوجوانان سبب افزایش خلاقیت آنان می شود و در آینده شاهد حضور افرادی توانمند با ابتکار و خلاقیت بالا در جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا مهارت هایی که کودکان و نوجوانان آموخته اند در برگزاری این همایش به کار بگیریم تا حس خود باوری را در آنان متبلور شود، تصریح کرد: به این شیوه حس مسئولیت پذیری آنان تقویت شده و می آموزند که همواره مهارت هایشان را در معرض داوری قرار دهند.
دبیردومین همایش نمایش خلاق اضافه کرد:کودکان ونوجوانان امروز با نسل های گذشته بسیار متفاوت هستند که شاید یکی از علت های این تغییر ساختاری نگرش را بتوانیم انفجار داده های اطلاعاتی گوناگون با استفاده از فضای مجازی ذکر کرد.
وی اضافه کرد: اکنون که در این شرایط قرارگرفتیم باید مهارت های استفاده مناسب از فضای مجازی و هوش مصنوعی را به آینده سازان این جامعه بیاموزیم و اجازه ندهیم روح لطیف این نسل بدست دشمنان این مرز و بوم آلوده شود و به دلیل عدم مهارت ضربه های جبران ناپذیری وارد شود.
در بخش دیگری از این همایش داوود کیانیان ضمن قدردانی از هنرنمایی نوجوانانی که به صورت گروهی و فردی نقش آفرینی کردند، اظهار کرد: خانواده هایی که فرزندانشان را در موسسات و آموزشگاه های مهارت محور ثبت نام می کنند، خانواده هایی هستند که به آگاهی رسیده اند و باید این آگاهی را در سطح جامعه گسترش دهند تا دیگران نیز به این توانمندی دست یابند.
این استاد پیشکسوت و مبتکر نمایش خلاق در ایران با درود بر هنر تئاتر،بیان کرد: تئاتر هنری ارزشمند و تاثیرگذار است و هنرمندان با بهره بردن از این هنر آرمان های خود را مطرح و برای دردهای جامعه راه حل مناسبی را مطرح می کنند.
کیانیان با اشاره به پژوهشی که در ارتباط با مزیت های تئاتر انجام داده است، گفت: در زمانی که کتاب خود را می نوشتم به ۷۰ نوع مزیت تئاتر پی بردم و سپس متوجه شدم تئاتر مزایای بی شماری دارد که نمی شود آن را برشمرد.
مجید امرایی عضو انجمن دراماتراپی ایران نیز در بخش دیگری از این همایش به تعریف دراماتراپی پرداخت و تصریح کرد: دراما تراپی به معنی درمانی کمکی و غیر دارویی بازی ساز و گروهی است و در زمانی که فرد دچار مسئله ای باشد با استفاده از این نوع درمان می شود برای بهبودی وی تلاش کرد.
وی با بیان اینکه دراماتراپی پروتکل های خاصی دارد، عنوان کرد: این پروتکل برای هرمسئله ای متفاوت است و بخش هایی از آن قابل تغییر است و امیدواریم در ماه های آینده شاهد افتتاح درمانگاه دراما تراپی در قم هستیم.
حسین فدایی حسین مدرس، نویسنده وکارگردان نمایش کودک نیز،ضمن ابرازخرسندی از برگزاری این همایش، بیان کرد: هرمهارتی که در نمایش کودک مهارت دارم از داوودکیانیان آموختم و در دوران جوانی برای اولین بار نمایش مشارکتی را توسط ایشان دیدم و از ایشان نمایش خلاق را آموختم.
وی نمایش خلاق را نوعی فعالیت دانست که نه اجرا و نه نمایش است و نوعی فعالیت است که شکل نمایشی دارد. این نوع نمایش با مشارکت جمعی و مبتنی بر خلاقیت است و در عین حال با حضور یک مربی انجام می شود.
فدایی حسین در پایان خاطرنشان کرد: گروه سنی نوجوانان غریب واقع شدند و دیده نمی شوند این گروه سنی به شدت دارای استرس و تنش هستند و بحران بزرگی را پشت سر می گذارند و با استفاده از نمایش خلاق می شود ارزش ها را در این گروه سنی متبلور کرد.
در پایان این همایش از نوجوانانی که در آکادمی مادو آموزش دیده بودند ودر این همایش نقش آفرینی کرده بودند تقدیر شد.