- نویسنده : مدیر مسئول
- 17 مرداد 1403
- کد خبر 23667
- 4 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

سیدمحسن قریشیزاده رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم در گفتوگو با پایش روز اظهار کرد: در طی چند دهه گذشته روند رو به رشد گردشگری در دنیا با سرعت قابل توجهی افزایش داشته است چرا که مقوله سفر به عنوان یک مفهوم عادی در زندگی انسانها تغییر الگو داده است. در گذشته سفر برای مردم نیازمند برنامهریزیهای مداوم و بعضا دست و پا گیر بود. اما امروزه به لطف تکنولوژی و تغییر سبک زندگی این مقوله با راحتی وصف ناپذیری صورت میگیرد. مردم برای کارهای تجاری، تعطیلات، تفریح، ماجراجویی یا حتی درمان های پزشکی سفر می کنند. همین مسائل باعث شده است که شاهراه پول و ثروت از مسیر گردشگری بگذرد و کشورهایی موفق به کسب درآمدهای قابل توجهی از این صنعت رو به رشد شوند.
وی ادامه داد: باتوجه به اهمیت موضوع گردشگری و علاقه بنده به این حوزه سعی کردم مسیر کاری خودم را مرتبط با این موضوع انتخاب کنم که از سال ۱۳۸۲ این اتفاق میسر شد. بعد از مدتها فعالیت سال ۱۳۹۲ با رای اعضا در هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم مشغول به کار شدم. راهاندازی اولین قطار مسافربری به مقصد کربلای معلی با همکاری اعضای شرکت تعاونی کویر ممتاز یکی از مهمترین اقداماتی بود که بنده در کارنامهکاری خود ثبت کردم.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم تصریح کرد: در طول ۲ دهه گذشته سعی کردیم در نشان خدماتی «قریشیزاده» بهترین خدمات را به مسافران و زائران به ویژه عزیزانی که به عتبات عالیات مشرف میشوند ارائه دهیم؛ کیفیت و کمیت این خدمات باعث شده مسافرانی که مجموعه ما را برای سفر انتخاب میکنند از انتخاب خود راضی باشند.
قریشیزاده خاطرنشان کرد: در صنعت گردشگری رضایت، ایمنی و بخصوص لذت مخاطبان از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ به همین دلیل روزانه سیل عظیمی از پیشنهادهای متنوع و وسوسه برانگیز از سمت فعالان صنعت توریسم به مخاطبان عرضه می شود. از آنجا که رونق اقتصادی مقاصد گردشگری همواره تحت تاثیر فعالیت توریسم بودهاند، گردشگری درآمد اقتصادی کشورهای مقصد را افزایش می دهد و از همه مهمتر هزاران شغل ایجاد میکند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم در ادامه با اشاره به فعالیتهای این انجمن صنفی عنوان داشت: گستره فعالیتهای انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم به ارتباطاتی با ادارهکلهایی همچون گردشگری، راهداری و حمل و نقل جادهای، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگی امور خارجه و… نیاز دارد. از همین رو حمایت از حقوق مسافر و از طرفی دیگر اعضای انجمن دو رویکرد مهمی است که ما دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه این روزها شاهد فعالیت دفاتر و سایتهایی هستیم که بدون داشتن مجوزی از دولت اقدام به انجام امور مسافری میکنند؛ فعالیتهای غیرقانونی آنها باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای مسافرین میشود و از طرفی دیگر موجب نارضایتی اعضای این انجمن میشود که در چهارچوب قوانین فعالیت میکنند.
قریشیزاده افزود: یکی از درخواستهایی که از مسئولین مربوطه داریم این است که از ارائه خدمات و فعالیتهایی که مجموعههای بدون مجوز به صورت حضوری و غیرحضوری انجام میدهند جلوگیری کنند، در طول سالهای اخیر جلسات مختلفی با موضوع مذکور با مسئولین کشوری و استانی داشتهایم که امیدواریم این اتفاق در دولت چهاردهم محقق شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم در ادامه نبود فرودگاه در استان را یکی از ضعفهای گردشگری قم دانست و بیان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه استان قم فرودگاه ندارد جلب نظر توریست خارجی بسیار سخت شده اما ما در طول این سالها تلاش کردهایم با افزایش و ارائه بهترین خدمات، نظر گردشگران خارجی را برای سفر به قم جلب کنیم.
قریشیزاده تاکید کرد: از مسئولین استان تقاضا داریم برای افزایش ظرفیت جذب توریست که منجر به بهتر شدن وضعیت اقتصادی استان میشود، مشکلات فرودگاه بینالمللی قم را برطرف کنند تا در سالهای نزدیک شاهد راهاندازی این فرودگاه باشیم. قم باتوجه به اینکه کانون جهان تشیع محسوب میشود و به دلیل وجود مسجد مقدس جمکران و حرم بانوی کرامت میتواند سالیانه آمار مسافران بسیار خوبی را جذب کند.
وی در ادامه وجود تحریمها را یکی از دلایل مهم عدم توسعه ناوگان هوایی دانست و گفت: متاسفانه به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا امروزه توسعه ناوگان هوایی برای کشور ما امری سخت تلقی میشود و شاهد این هستیم دردهههای اخیر به تاسیس بیرویه خطوط هوایی با استفاده از هواپیماهای قدیمی روی آوردهایم. این کمبودها علاوه بر کاهش کیفیت باعث شده سفر با هواپیما برای مردم کشورمان بسیار پرهزینه تمام شود.
قریشیزاده در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه قم سالهاست که به عنوان مقاصد گردشگری مذهبی برای مسافران داخلی و خارجی به شمار میرود، اظهار کرد: مردم سالهاست که به مکانهای مذهبی سفر میکنند و این مفهوم جدیدی در صنعت گردشگری محسوب نمیشود؛ افراد برای لذت بردن از سفر خود گاهی شاخصهای دینی و فرهنگی و مذهبی سایر مناطق را هدف اصلی خود برای شروع یک مسافرت مطلوب در نظر می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: اساس گردشگری مذهبی زمانی شروع می شود که شخصی بر اساس اعتقادات مذهبی خود به یک مکان زیارتی سفر می کند. معمولا مسلمانان به دلیل آداب مذهبی خود این سبک از گردشگری را بیشتر از سایر ادیان تجربه کردهاند. البته در صورتی که فرد با اهداف ماجراجویانه و کنجکاوی به مراکز مذهبی کشورها سفر کند فارغ از اینکه به آن مذهب اعتقاد داشته باشد نیز در تعریف گردشگری مذهبی قرار می گیرد. اما تفکیک مسائل فرهنگی از مذهب کار دشواری است.
قریشیزاده در ادامه با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری در حوزه ایجاد اشتغال گفت: یکی از مهمترین اثرات مثبت صنعت گردشگری، ایجاد اشتغال است، از جمله افرادی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این صنعت بهره میبرند، میتوان به تورلیدرها، هتلداران، رستورانها، تاکسیرانها و فعالان بخش حمل و نقل، هنرمندان محلی، واحدهای تولید محلی و… اشاره کرد. همچنین، توسعه گردشگری میتواند باعث ایجاد مشاغل ثانویه مانند ساخت و ساز، حمل و نقل و خدمات مالی شود که به نوبهی خود به افزایش نرخ اشتغال و کاهش بیکاری منجر میشود.
وی در ادامه توسعه اقتصادی را یکی دیگر از اثرات رونق صنعت گردشگری دانست و عنوان کرد: صنعت گردشگری به عنوان یک منبع درآمدی مهم برای کشورها محسوب میشود؛ توریسم میتواند به عنوان یک موتور اصلی برای رشد اقتصادی در نقاط مختلف جهان عمل کند. درآمدزایی از گردشگری نه تنها میتواند به توسعهی بخشهای دیگر اقتصاد کمک کند بلکه میتواند منابع برای ارتقای زیرساختها، بهبود خدمات اجتماعی و افزایش سطح زندگی جامعه را به ارمغان آورد.
قریشیزاده با بیان اینکه تبادل فرهنگی یکی از مهمترین مسائلی است که در صنعت گردشگری رخ میدهد، تصریح کرد: صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان با تأثیراتی که بر اقتصاد، فرهنگ و محیط زیست میگذارد، بیتردید اهمیت زیادی دارد. از ایجاد اشتغال و توسعهی اقتصادی گرفته تا حفظ محیط زیست و تبادل فرهنگی، تأثیرات مثبت این صنعت بر جوامع و کشورها به وضوح قابل مشاهده است. بنابراین، توجه به توسعه و بهبود این صنعت و ارتقای کیفیت خدمات گردشگری میتواند به توسعهی پایدار و رشد جوامع کمک کند. بهکارگیری استراتژیها و سیاستهای مناسب جهت مدیریت بهینهی منابع و توسعهی پایدار در صنعت گردشگری میتواند در بهرهوری بیشتر از این صنعت و حفظ محیط زیست موثر واقع شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران ظرفیت و پتانسیل خوبی در حوزه گردشگری دارد، اظهار کرد: ایران دارای پتانسیل بسیار زیادی در زمینه گردشگری ماجراجویی است؛ فعالیتهایی همچون کوهنوردی، کویرنوردی، قایقرانی در رودخانهها و دریاچهها، و مسابقات اسبسواری از جمله فعالیتهایی هستند که بسیاری از گردشگران را به ایران جلب میکنند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافری استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبات اعضای این صنف از دولت چهاردهم اظهار کرد: اعضای ما امروزه نیازمند این هستند دولت سیاستهایی را در حوزه گردشگری اجرا کند که مسیر را برای مسافر و برای فعالین حوزه گردشگری تسهیل سازد. در طول سالهای اخیر موضوع مالیات یکی از مهمترین موانعی بوده که دفاتر خدمات گردشگری با آن مواجه بودهاند.
وی افزود: از طرفی دیگر از دولت میخواهیم در برخورد با دلالان و فعالین حوزه گردشگری که هیچگونه مجوز قانونی ندارند اغماض نکرده و به این مطالبه مهم رسیدگی کند. فروش بلیتهای جعلی و یا بیش از قیمت واقعی مهمترین مسائلی بوده که مسافرین در طول سالهای اخیر از این موضوع شکایت داشتهاند.
قریشیزاده در ادامه اشاره کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که دفاتر خدمات مسافرتی با آنها مواجه هستند و بنده اعتقاد دارم اجحاف بزرگی در حق این قشر پرتلاش صورت گرفته این است که بلیت ناوگان مسافربری در ایام مهم همچون شهادتها و یا مناسبتها از طریق سکوهای اینترنتی انجام میشود. دفاتر خدمات مسافرتی سالیانه هزینهها و مالیاتهای زیادی را متحمل میشوند که باید با اجرای سیاستهای درست این مشکل را از آنها حل کرد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان قم بیان داشت: برای تدوین سیاستهای مفید و مناسب در حوزه گردشگری نیازمند این هستیم دولت دکتر پزشکیان جلساتی را با متخصصین حوزه گردشگری داشته باشد تا یک برنامه مدون با چهارچوب مناسب باتوجه به پتانسیل استانها طراحی و اجرایی شود.