گروه : اخبار اجتماعی و فرهنگی / اخبار هنر و سینما
- نویسنده : مدیر مسئول
- 02 بهمن 1402
- کد خبر 20336
- 479 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
قرارداد بیمههای توافقی از جمله بیمه توافقی هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران در اجرای ماده «یک» قانون تأمیناجتماعی و بهمنظور تعمیم و گسترش انواع بیمههای اجتماعی با سازمانها، انجمنهای صنفی، کانونها و نهادهای مختلف منعقد میشود.
براساس این گزارش، بیمههای توافقی ماهیت اختیاری دارند و مشمولان میتوانند با اخذ معرفینامه از نهاد مربوطه و مراجعه به سازمان تأمیناجتماعی و پرداخت حق بیمه از حمایتهای قانونی مانند بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان، درمان (بدون پرداخت سرانه درمان و فرانشیز)، کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه پروتز و اروتز، کمک هزینه مراسم ترحیم و کمک هزینه سفر بیمار و همراه برخوردار شوند.
در این گزارش تاکید شده است؛ حداکثر سن متقاضیان بیمه توافقی ۵۰ سال است و درصورتیکه متقاضیان دارای سابقه قبلی پرداخت حق بیمه قابل قبول نزد سازمان تأمیناجتماعی باشند، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی برای ورود به این نوع بیمه به سقف سنی مجاز (۵۰ سال) اضافه میشود و در صورت احراز شرایط بهعنوان مشمول پذیرفته میشود.
شروع بیمهپردازی هریک از مشمولان با رعایت تاریخ شمول از تاریخ ثبت معرفینامه خواهد بود، مشمولان چنانچه واجد شرایط انجام معاینات بدو بیمهپردازی باشند، با معرفینامه تأمیناجتماعی قبل از پرداخت حق بیمه مورد معاینه قرار گرفته و میزان توانایی جسمی و روحی آنان برابر ضوابط مقرر مورد سنجش قرار میگیرد.
نرخ حق بیمه در بیمه توافقی ۲۷ درصد دستمزد یا درآمد مبنای کسر حق بیمه است و دستمزد پایه مبنای پرداخت حق بیمه هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران ۱.۳ برابر حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار تعیین شده و متقاضیان میتوانند نسبت به انتخاب دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه بین ۱.۳ برابر حداقل و حداکثر دستمزد مصوب در زمان ثبت معرفینامه اخذ شده از صندوق اعتباری هنر، اقدام کنند. این گروه از بیمهشدگان نیز مانند سایر بیمهشدگان باید مبلغ حق بیمه هر ماهه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد پرداخت کنند.
در این گزارش تصریح شده است؛ انعقاد قرارداد بیمه هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران در اجرای توافقات قبلی و در چارچوب مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با معرفی صندوق اعتباری هنر نیز کماکان میسر خواهد بود.
پیش از این درسال ۱۳۹۸ اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی اعلام کرده بود : طبق توافقنامه معاونت امور مطبوعاتی با سازمان تامین اجتماعی، فعالان رسانهای از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهرهمند میشوند.
فعالان رسانهای فاقد بیمه میتوانند با مراجعه به سامانه جامع رسانهها پس از ثبت نام، تقاضای خود را در بخش درخواستها، ثبت، تکمیل و پس از تایید مراجع ذیصلاح، به شعبه تامین اجتماعی ارائه دهند.
این بیمه توافقی ویژه فعالان حوزه رسانه است که فاقد رابطه مزد بگیری هستند؛ مشمولان این بیمه نباید تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار داشته باشند و متقاضیان برای برخورداری از این بیمه باید از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تائیدیه دریافت کنند.
فعالان شاغل در رسانههای فاقد کد کارگاهی و تمام افرادی که در رسانهها به صورت دورکاری، پاره وقت یا تمام وقت، در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت بوده و تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند میتوانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.
شرط استفاده از این بیمه داشتن حداکثر ۵۰ سال سن است؛ در صورتیکه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول در سازمان تأمین اجتماعی باشد، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی جهت ورود به دایره شمول سنی مجاز (۵۰ سال) وی اضافه و در صورت احراز شرایط، به عنوان مشمول پذیرفته میشود.
مطابق این توافق، همه حمایتهای مقرر در ماده ۳ قانون تأمین اجتماعی به استثنای بند ج (غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری) با رعایت مقررات مربوط و تغییرات بعدی نیز به مشمولین ارائه خواهد شد؛ مشمولین از پرداخت فرانشیز در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی همانند بیمهشدگان اجباری معاف هستند و نرخ حق بیمه تواققی معادل ۲۷درصد مبنای پرداخت حق بیمه است.
شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه مدت در این بیمه، همچنین مقررات مربوط به مستمریهای بازنشستگی، بازماندگان، از کار افتادگی کلی و استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی در چارچوب قانون تأمین اجتماعی خواهد بود.
https://qomgoya.ir/?p=20336