- نویسنده : مدیر مسئول
- 28 اسفند 1400
- کد خبر 9615
- 459 بازدید
- يک نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
علیرغم سابقهی نسبتا خوب این هنرمند سرشناس کشور در تهیهکنندگی و کارگردانی برنامههای تاثیرگذاری چون: “ماه عسل” و “عصر جدید”، متاسفانه در برنامهی زندهی بامداد شنبه ۲۸ اسفند، بی توجهی به دستورات و قوانین شرعی به اوج خود رسید و جامعهی متدین را نگران نمود.
امام راحل بارها در خصوص نقش بیبدیل و بسیار اثرگذار صدا و سیما تاکید میکردند و به مسئولان این دانشگاه مهم، گوشزد میکردند که: “من کراراً به آقایانی که از رادیو ـ تلویزیون اینجا آمده اند تذکر دادم که این دستگاهی که شماها اداره می کنید؛ حسّاسترین دستگاهی است که در این کشور است.”
چگونه است که مسئولین محترم صدا و سیما در نیمههای شب، آنتن زنده را به دست افرادی بیاطلاع از قوانین اسلامی میسپارند و خود راهی رختخواب غفلت میشوند!
آیا نباید مسئولان نهادهای امر به معروف و نهی از منکر، اقدامی عاجل و اثرگذار داشته باشند!
تا کِی باید شاهد ولنگاریِ فرهنگی در این مرکز بزرگ فرهنگی و ملّی باشیم!
مگر نه این است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانیهای خود، بارها از مسئولیت خطیر صدا و سیما، سخن گفتهاند!
ایشان فرمودند: “صدا و سیما خیلی مسئولیت دارد، رادیو – تلویزیون یک دستگاه سرگرم کننده نیست، یک دستگاه آموزنده است امروز تمام دنیا دارند از رادیو تلویزیون برای آموزش استفاده می کنند.” در جای دیگر ایشان با استناد به کلام حضرت امام در خصوص نقش برجستهی رسانهی ملی در انتقال مفاهیم اسلامی به مردم، میگویند: ” به طور کلی صدا و سیما، چنانکه امام بزرگوار راحل قدس سره تعبیر فرمودند: دانشگاهی همگانی باشد که در آن دین و اخلاق و ارزشهای اسلامی و راه و روش زندگی و تازههای جهان علم و سیاست و اندیشه های نوین و راهگشا، به زبانهای رسا و باب فهم همه قشرها، آموخته شود و همه از ذهنهای ساده تا مغزهای متفکر و انسانهای برجسته، بتوانند به تناسب آمادگی خود از آن بهره ببردند و از فیض آن سیراب شوند.”
توقع همیشگیِ رهبر معظم انقلاب، از تولیدکنندگان برنامههای صدا و سیما، داشتنِ نگاهی جامع بوده تا بتوانند نه تنها برای ایرانیان، بلکه برای جوامع دیگر نیز اثر گذار باشند و الگویی از انقلاب اسلامی را به جهانیان عرضه کنند. ایشان در این خصوص میفرمایند: “در کنار این همه، سهم شنوندگان بیرون مرزها، میلیونها انسانی که در کشورها و از ملتهای گوناگون، چشم و دل به سوی ایران و صدای انقلاب اسلامی دارند، به طور برجسته در مدّ نظر باشد. برنامههای برون مرزی از ابتذال و تکرار و سَبُکی، کاملاً مبرّا و به راستی نمایشگر ایران اسلامی باشد.”
مقام معظم رهبری با ترسیم کردن یک خطوط کلی، صدا و سیما را ابزاری برای معرفت افزایی (نه معرفت زدایی)، دانستند و فرمودند: “در جمهوری اسلامی صدا و سیما باید وسیله ای برای سوق دادن مردم به فرهنگ اسلامی و وسیلهای برای معرفت و آشنایی مردم با درخشندگیهای اسلامی و انسانی باشد، حق ندارد غیر از این باشد.”
علیرغم این همه تاکیدات امامین انقلاب، در اهمیت دادن به کیفیت تولیدات صدا و سیما، باز هر از چند گاهی، شاهد اتفاقاتی عجیب، در رسانه ملی میشویم.
اما در برنامه عصر جدید، چه گذشت؟
۱. در این برنامه که با هدف ترویج فرهنگ ازدواج، در شام عید بزرگ نیمهی شعبان تولید شده بود، عروس خانم و آقا دامادی با حاشیههایی بسیار تشریفاتی و لاکچری، منتظر خواندن خطبهی عقد توسط یکی از روحانیون بودند؛ اما در یک اقدام عجیب! روحانی پس از دریافت وکالت از عروس و داماد، بدون خواندن خطبه عقد، صحنه را ترک کرد و عملا ازدواجی صورت نگرفت. مسئله اینجاست که این برنامه به صورت تلویحی و ضمنی به مخاطب خود القا میکند که همین رضایت عروس و داماد برای ازدواج کافیست و اصلا نیاز به خواندن خطبهی عقد، نیست!
و این یعنی به نوعی، تایید اراجیف “نوشین معراجی” که در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰، بدان اشاره کرد.
۲. در مساله شماره ٢٣٧۶ از رسالهی اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری آمده است: “دخترى که به حدّ بلوغ رسیده و رشیده است، یعنى مصلحت خود را تشخیص مىدهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدرى خود اجازه بگیرد.”
متاسفانه در این برنامه از عصر جدید، عروس خانم به واسطهی طلاق یا فوت والدینش، هیچ کدام از پدر و مادر در کنارش نبودند، تا جایی که در همان برنامه زنده از عروس سوال میکنند که شما پدر بزرگ دارید؟ اینجا هستند؟ که با جواب منفی عروس، مواجه می شوند.
خُب طبیعیست وقتی در آنتن زندهی جمهوری اسلامی ایران و در برنامهی پر مخاطب “عصر جدید” این اتفاق بیافتد، عملا اجازه دختر باکره از پدر و جدّ پدری، زیر سوال رفته و به مخاطب القا میشود که اصلا ضرورتی برای این اجازه وجود ندارد.
۳. رهبر معظم انقلاب در پاسخ به مسالهی شماره ۱۱۶۷ که سوال میشود: آیا رقص محلی در عروسیها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟ اینگونه پاسخ میدهند: “رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند، مثل اینکه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر اینصورت هم اگر بهگونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسدهای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست و شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأیید کار حرام دیگران محسوب شود و یا مستلزم کار حرامی باشد، جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.”
این در حالی است که در برنامه عصر جدید (بامداد ۲۸ اسفند) که مستقیم و زنده از آنتن شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، بلافاصله پس از عقد ازدواجِ غلط و ناقصی که ترویج شد، عده ای از مردانِ یکی از قبایل ایرانی، وارد صحنه شدند و با موسیقی های بسیار تند، شروع به رقصیدن کردند، به گونه ای که اگر در آن شرایط، کسی تازه تلویزیون خود را روشن میکرد، عملا هیچ نشانهای از خدا و پیغمبر و اسلام و انقلاب، در آن نمیدید.
اما سخن پایانی …
جناب آقای پیمان جبلی رئیس محترم صدا و سیما، جنابعالی مستحضرید که رهبر معظم انقلاب در حکمی که به واسطهی آن، شما در هفتم مهرماه ۱۴۰۰ بدین مسئولیت گمارده شدید، ضمن حُسن ظن به شما تاکید کردند که لازم است “هدایت فرهنگی، تقویت روحیه و احساس هویت ملی و انقلابی، ترویجِ سبک زندگی اسلامی- ایرانی” در اولویت قرار گیرد، براستی در کجای این برنامهی عصر جدید، چنین موضوعی رعایت شد؟!
و شما برادر گرامی، جناب آقای علی فروغی، مدیر محترم شبکه سه سیما، از جنابعالی هم توقع هست با سابقهی ارزشمندی که در ریاست بسیج صدا و سیما دارید، نسبت به موضوعات اینچنینی، با حسّاسیت و تعهّد بیشتر، ورود داشته باشید.
احمد قادری/طلبه حوزه علمیه قم
https://qomgoya.ir/?p=9615
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر مسئول پایگاه خبری قم گویا منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
از تمامی نویسندگان محترم این مطلب، خواهش میکنم مقدار گوه خوری را اندکی پایین بیاورند و شل مغزی خود را جلوه ندهند. با تشکر