- نویسنده : مدیر مسئول
- 22 اردیبهشت 1404
- کد خبر 23798
- 10 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

اکبر بهنامجو، استاندار قم، در دومین نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مهمترین برنامههای توسعهای استان، بر تأمین پایدار انرژی، تحول در زیرساختهای شهری و جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی تأکید کرد.
استاندار قم با اشاره به برخی مشکلات در تأمین برق، گفت: تأمین برق پایدار برای صنایع و شهروندان قم اولویت اصلی ماست و خواستار واگذاری اختیار مدیریت سهمیه برق به استانها شد تا بر اساس نیازهای محلی، برنامهریزی دقیقتری صورت گیرد.
در حوزه انرژی و بویژه انرژی های تجدید پذیر، بهنامجو از صدور پروانه برای تولید ۲۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی خبر داد و گفت: نصب پنلهای خورشیدی در برخی مناطق آغاز شده و برنامهای در دست تدوین است تا مردم نیز در ساخت نیروگاههای خورشیدی مشارکت کنند. همچنین مدارس نیز در حال تجهیز به نیروگاه خورشیدی هستند.
وی با اشاره به برنامهریزی برای نوسازی ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در قم، اظهار داشت: این طرحها میتوانند چهره شهری قم را متحول کرده و به رونق گردشگری و اشتغال کمک کنند. استفاده از روش های بهینه کاهش مصرف و انتقال کورههای آجرپزی به روشهای صنعتی با حمایت و تسهیلات ویژه نیز در دستور کار قرار دارد.
در ادامه، استاندار قم از پیشرفت پروژههای زیربنایی نظیر مترو، کمربندی و فرودگاه خبر داد. وی گفت: خط اول مترو تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد و توافق جدیدی برای تکمیل فرودگاه قم حاصل شده که بر اساس آن، باند و ترمینال توسط دولت ساخته و بخش تجاری به سرمایهگذار اویه طرح واگذار میشود.
وی همچنین به کمبود فضای آموزشی به دلیل مهاجرتپذیری استان اشاره کرد و افزود: سرانه آموزشی پایینتر از میانگین کشور است اما با حمایت خیرین و دولت، ساخت مدارس جدید و تفرجگاههای دانشآموزی در حال پیگیری است.
در حوزه محیط زیست نیز، استاندار قم از تخصیص بودجه ۴۰۰۰ میلیارد تومانی برای مهار گرد و غبار خبر داد و گفت: تاکنون بخشهایی از این اعتبار از نهادهای مختلف جذب شده است.
استاندار قم همچنین با اشاره به کمبود زیرساختهای فاضلاب در شهر قم، از آغاز یک برنامهریزی چهارساله برای حل این معضل خبر داد و گفت: تصفیهخانههای فاضلاب فعال قم برای جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر طراحی شده، در حالی که اکنون بار جمعیتی بیش از ۶۰۰ هزار نفر را تحمل میکند و طبیعتاً این سیستم با این حجم، کارایی مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته اعتبار تخصیصی به این بخش بسیار ناچیز و حدود ۵۰ میلیارد تومان بود که آن هم برای پروژههای اساسی کافی نبود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال با پیگیریهای صورت گرفته، بودجهای بالغبر هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای فاضلاب در نظر گرفته شده است.
استاندار قم با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری خارجی، از سفرهای اخیر به چین برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی قم خبر داد و تأکید کرد: تعاملات بینالمللی باید منجر به پروژههای عملیاتی شود و صرفاً رفتوآمد تشریفاتی نباشد که این موضوع در مراودات تجاری با کشور های مختلف در دستور کار است.
وی در حوزه جذب سرمایه گذار خارجی گفت: یکی از پروژههای گردشگری مذهبی با ظرفیت میزبانی از زائرین و مسافرین خارجی و نیز خدمات دهی به گردشگران داخلی با مشارکت سرمایهگذار عراقی در حال پیگیری است.
در ادامه این نشست، بهنامجو به پیگیری طرحهای فرهنگی نیمهتمام از جمله تکمیل ساختمان اتحادیه نمایشگاهداران فرش، حل مشکل کتابخانه امام خمینی(ره) و توسعه ورزشگاه یادگار امام اشاره کرد.
وی همچنین از لزوم حمایت ویژه برای تولید کتاب برای کودکان نابینا سخن گفت و از نهادهای فرهنگی خواست در این زمینه فعالتر شوند.
در پایان، استاندار قم بر ضرورت مشارکت فعالتر اصحاب رسانه، هنرمندان و فعالان اقتصادی در توسعه همهجانبه استان تأکید کرد و گفت: موفقیت در گرو نگاه مشترک و پیوست فرهنگی-اقتصادی در اجرای طرحهاست.