- نویسنده : مدیر مسئول
- 02 آبان 1400
- کد خبر 6748
- 194 بازدید
- دیدگاهها برای بررسی رویاها و خواستههای مردم خرمشهر با نمایش «بی همه چیز» بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
محمد کدخدا زاده بازیگر، نویسنده و کارگردان، حدود ۱۵ سال است که در حوزه نمایش در حال کسب تجربه است و در چندین اثر متفاوت به عنوان بازیگر، دستیار کارگردان، طراح صحنه و مدیر تولید حضور داشته است و امسال بار نمایش «بی همه چیز» در جشنواره استانی قم شرکت کردهاست.
- خبرنگار ایران تئاتردر قم با محمد کدخدا زاده درباره حضورش در جشنواره و نمایش «بی همه چیز» گفت و گو کردهاست که در ادامه میخوانید:
- در مورد نمایشنامه و دلیل انتخاب آن توضیح دهید؟
- تاریخ بشر مملو از جنگهای متفاوتی است که هر نوع از این انواع به نحوی انسان را از خواستههای به حق خودش وا میدارد و وی را مجبور به مبارزه میکند،ما در این نمایش سعی کردیم با بررسی رویاها و خواستههای مردم خرمشهر در لحظه شروع جنگ تحمیلی به نحوی به چگونه رخ دادن این اتفاق و تغییر در زیست مردمان میهن مان اشارهای داشته باشیم.
- جشنواره بیش از هرچیز فرصتی برای به هنرمندان جوان است . نظر شما چیست؟
- قطعا که این اتفاق،اتفاق مبارکی خواهد بود. اما تمام هنرمندان استانم باید آگاه باشند که اشتغال به هنر در این شهر به نحوی جنگیدن است با خود و خواستههای خود،هنرمندان بسیاری هستند که دیگر توان مبارزه ندارند و هنرمندان جوان علاقهمند به کسب تجربه در کنار ایشان هستند. امیدوارم که هنرمندان جوان روزی از این مسیر خسته و ناتوان نشوند.
- با توجه به حضور دیگر گروههای نمایشی ، سطح کیفی این جشنواره را چگونه ارزیابی میکنید؟
- آرزو میکنم تمام دوستان عزیزم در جشنواره درخشیده و بهترین خودشان باشند اما تا پایان جشنواره نمیتوان درمورد سطح کیفی آثار و نحوه برگزاری نظری دارد چرا که ممکن است درگیر قضاوت زود هنگام و یا تحلیل بی دلیل شده باشیم.
- برای برگزاری با کیفیت جشنواره استانی توجه به چه نکاتی ضروری است ؟
- برگزاری فستیوالهای نمایشی قدمتی بالغ بر ۲۵۰۰ سال دارند که این تاریخ خود میتواند گویای بسیاری از نکات باشد.اما
۱. قطعا قضاوت اثر هنری با توجه به شناخت قبلی از خالق اثر همراه با آسیب خواهد بود.
۲. پیگیری و روحیه دادن به گروههای تمرین کننده(مادی و معنوی)حتما به بالا بردن سطح آثار کمک بسزایی خواهد کرد.
۳. از آنجا که قضاوت و داوری آثار جز لاینفک جشنواره میباشد توجه به اصل بیطرفی مهمترین وظیفه تیم برگزار کننده خواهد بود.
- برگزاری جشنواره استانی تئاتر تا چه اندازه می تواند در رونق مجدد تئاتر در استان قم موثر باشد؟
- به اعتقاد من جشنواره نیروی محرک و موتور رانش فضا پیمای تئاتر استان خواهد بود اگر به درستی و در کمال آرامش و احترام رخ دهد و قطعا میتواند این هنر را به روزهای اوج خود نه تنها در استان که در سطح کشور نیز بازگردانده و این خمودگی ناشی از کرونا را به شادابی قبل برگرداند.
- به نظر شما ترکیب تیم داوری جشنواره به چه صورت باشد بهتر است : هنرمندان تئاتر استان ، هنرمندان تئاتر تهران یا ترکیبی از هنرمندان تئاتر استان و تهران؟
- قضاوت نخست،درست و بهترین در دستان تماشاچیان و سپس خود گروه نمایشی میباشد اما با توجه به اینکه در نهایت رای معیار را داوران جشنواره تعیین میکنند بهتر است این دوستان از اساتید تهرانی انتخاب شوند تا بدون کوچکترین قضاوت قبلی از خالق اثر،اثر هنری را قضاوت کنند.
- برگزاری کارگاههای تخصصی هنرهای نمایشی و جلسات نقد و بررسی در حاشیه برگزاری جشنواره را تا چه حد مفید می دانید؟
- نیاز به آموزش باید دغدغه همیشهگی هر هنرمندی باشد اما پوشیده نیست که فضای پر مشغله جشنواره(چه برای هنرمندان چه برای هنرجوها)بستر مناسبی برای برگزاری این کلاسها نیست،بهتر بود اگر نقد و بررسی در اجراهای عمومی و آموزش در روزهای کم مشغلهتر اتفاق افتد.
- در پایان اگر نکته خاصی در مورد برگزاری جشنواره به نظرتان میرسد بیان کنید؟
- امید که همه بتوانیم از این فرصت عالی بهترین بهره را برده و به دور از هر نتیجهای با امید به روزهای بهتر و روشنتر ادامه دهیم.در پایان از حضور و همراهی همه همکارانم تشکر می کنم :بازیگران:محمد کدخدازاده،فاطمه رمضانی مقدم. سالن:متین الیاسی،موسیقی:عرفان زهرایی،طراح صحنه:محمد کدخدازاده،طراح لباس:فاطمه سپهری،منشی صحنه:امین زارعی،مدیر تولید:محمدجواد محمدی،مشاور نمایشنامه:محمدرضا شاهمردی،مشاور کارگردانی:احمد شریفی فرد. همچنین تشکر میکنم از مهناز رودساز و فاطمه سپهری.
https://qomgoya.ir/?p=6748