×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش قم گویا، حمیدنادری مدیر اداره گردشگری و امور زائرین شهرداری قم در یادداشتی با عنوان گنبدسبز؛ قطب انگشترسازی قم مطالبی را در باب انگشتر سازی نگاشته است که با هم مرور میکنیم:
هنر فلزکاری یکی از هنرهای بومی ایران است که از دیرباز هنرمندان سنتی این سرزمین در گونه های مختلف و با کاربردهای گوناگون به آن اشتغال داشته اند. هنر صناعی انگشترسازی از جمله هنرهای مستظرفه در این عرصه است که علی رغم فراز و نشیب های زیادی که پشت سر گذاشته، همچنان زنده و پویا باقی مانده و بخشی از جامعه هنری ایران را پوشش می دهد.
انگشترسازی سنتی از گذشته در قم مرسوم بوده است و در حال حاضر نیز این حرفه در شهر قم رواج دارد و تولیدات انگشتر سنتی قم نیز مانند دیگر هنرهای دستی سنتی برخلاف تولیدات انبوه ماشینی در تعداد معدود و به صورت تک، متناسب با طرح و سنگی که برای انگشتر انتخاب شده است انجام می شود.
هنر انگشتر‌سازی که می‌آید نگاه‌ها به چند شهر معطوف می‌شود، از مشهد و قم گرفته تا شیراز و اصفهان اما در این بین از نگاه خیلی‌ها مشهد، گل سرسبد انگشترسازی کشور است و حالا شاید برای خیلی‌ها عجیب باشد که این عنوان به قم رسیده باشد.
این اتفاق اما برای خودش یک دلیل بزرگ دارد دلیلی که شاید خیلی‌ها از آن باخبر نباشند و سررشته‌اش به دست‌ساز بودن انگشترهای تولید شده قم برمی‌گردد، موضوعی که وجه تمایز انگشترهای قم و دیگر شهرهاست، دلیلی که باعث شده که از قم به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مذهبی کشورمان بازدید می‌کنند،
برای خودشان یا به عنوان سوغات انگشتر بخرند و به شهرهای خودشان ببرد. انگشترهایی که معمولا از نقره ساخته می‌شوند و سنگ غالب‌شان هم عقیق است. و نکته جالب اینجاست که در شهر قم، هم روی سنگ و هم روی نقره انگشتر‌ها، قلم‌کاری انجام می‌شود و همین موضوع باعث شد طرح سیاه‌قلم به یکی از طرح‌های منحصربه فرد قم تبدیل شود.
“ازدیرباز یکی از دغدغه های اصلی هنرمندان صنعت انگشتر سازی معرفی مکانی جهت معرفی تولیدات وحضورگردشگران داخلی وخارجی بوده است . ”
مجموعه تاریخی گردشگری گنبدسبزبا وجوداثارفاخر هنرمندان ایران زمین درگچبری ومعماری و مدفن حکمرانان شیعی می تواند به عنوان یکی ازقطب های معرفی هنروصنعت گردشگری به شهروندان قمی وگردشگران داخلی وخارجی تبدیل شود . که این امر باتوجه به موقعیت مناسب مکانی ودسترسی به مراکزاقامتی وحضورمسافران داخلی ازسراسرایران درمناسبتهای مذهبی ؛ پرتردد بودن و دراختیارداشتن مکان تاریخی وتفریحی مناسب ومحصوروباامنیت مناسب می تواند به محلی برای تولید وعرضه انگشتربوده وبه عنوان یک مرکز سوغات زایر درقم مطرح گردد.
مهمترین اقدامات اجرایی پیشنهادی برای این مرکز ؛ تعریف بازارچه فروش ؛ نمایشگاه سنگ قیمتی وزیورالات ؛ اشتغالزایی ازطریق توانمندسازی وبرگزاری کارگاه اموزشی انگشترسازی وتراش زیورالات ؛ تعریف تورهای گردشگری وایاب ذهاب ازمراکزاقامتی به گنبدسبز؛ ممنوعیت فروش انگشترنامرغوب ونامناسب درهسته مرکزی شهرو اطلاع رسانی وتبلیغات شهری درفضای مجازی ، جراید وسایتها به زبان های بین اللملی ؛ برگزاری ورکشاپ وهمایش معرفی بزرگان این صنعت تعریف نمود.
برنامه های فوق درحال پیگیری ؛تهیه طرح جامع ؛ گرفتن مجوزات لازم ؛ شناسایی هنرمندان توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم ؛ اداره کل میراث فرهنگی وصنایع دستی وگردشگری استان قم وخوشه انگشتری می باشد که ان شالله بصورت مرحله به مرحله اجرا وارزیابی قرارگرفته ونقاط قوت وضعف ان احصا میگردد. لازم به ذکراست اجرای طرح مذکور مستلزم حمایت استان وجذب اعتبارات استانی وحمایت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قم ؛ شورای شهر؛ استاندارمحترم ؛ شرکت شهرکهای صنعتی ؛ اژانس های مسافرتی ومراکز اقامتی و. رامی طلبد .
ان شالله باهمت مدیران استانی وشهری دراینده نزدیک خبربازگشایی و برنامه های اعلامی اطلاع رسانی میگردد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


Verified by MonsterInsights