×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

همزمان با ۲۵ اردیبهشت سالروز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، آیین بازگشایی مرکز تخصصی خوانش متون کهن با محوریت شاهنامه‌خوانی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم برگزار شد.
در این مراسم حامد حجتی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم، سید امیر طباطبایی معاون فرهنگی اجرایی کانون پرورش فکری قم، ابوالقاسم مقیمی مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم، استاد سید علی بنی فاطمی و استاد عزتی‌پور از فعالان شاهنامه‌خوان حضور داشتند.
حامد حجتی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم در سخنانی، افتتاح مرکز تخصصی خوانش متون کهن در قم را افتخار بسیار بزرگی برای اهالی ادب و صاحبان ذوق و فرهنگ دانست.
وی از تلاش یک ساله برای راه‌اندازی مرکز تخصصی خوانش متون کهن خبر داد و گفت: گام نخست این مرکز با شاهنامه فردوسی آغاز شد اما به مرور زمان به سراغ خوانش متون بوستان و گلستان سعدی، حافظ خوانی، مثنوی خوانی و قله‌های ادبیات فارسی خواهیم رفت تا در زندگی روزمره کودکان‌مان حضور جدی داشته باشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم افزود: فعالیت شاهنامه‌خوانی از سال ۹۷ به صورت کارگاه‌های شهریه‌ای و نشست آموزشی برای مربیان و برگزاری جشنواره آغاز کرد و گود قصه گویی و نقالی هم در مرکز پردیسان افتتاح می‌شود و از نقالی و شاهنامه‌خوانی هنرمندان استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته طرح مرکز تخصصی خوانش متون کهن ادبی به واحد آفرینش‌های ادبی کشور ارسال شد، افزود: این مرکز برای گروه سنی کودک، نوجوان و بزرگسال است و کانون قم، سومین مرکز تخصصی متون کهن کودک و نوجوان در کشور به شمار می‌رود.    
حجتی هدف از افتتاح مرکز تخصصی متون کهن ادبی را کسب مهارت خواندن متون اصیل ایرانی برشمرد و گفت: تلاش می‌کنیم کودکان با متون کهن آشنا شوند و آنها را به سادگی بخوانند و با بزرگان ادبیات آشنا شوند.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته جهت راه اندازی مرکز تخصصی خوانش متون کهن ادبی اشاره کرد و گفت: «ایجاد فضاسازی مناسب جهت فعالیت شاهنامه‌خوانی و نقالی»، «ایجاد کتابخانه با منابع معتبر همچون مجموعه کتاب شاهنامه دکتر خالقی مطلق و آثار کودک و نوجوان» و «جمع‌آوری مجموعه صوتی و تصویری جهت تشکیل کتابخانه صوتی» از جمله اقدامات انجام شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم افزود: امیدواریم این فضای شاهنامه‌خوانی در آینده نزدیک به صورت فراگیر توسعه یابد و برای نابینایان نیز تجهیز شود.
وی خاطرنشان کرد: افتتاح مرکز تخصصی خوانش متون کهن ادامه‌دار خواهد بود و هر کدام از متون کهن در یکی از مراکز ده‌گانه کانون قم دنبال خواهد شد.
 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


Verified by MonsterInsights