×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

فوری:

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 21 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

حجت الاسلام و المسلمین احمد عابدی در گفت و گو با خبرنگار قم گویا با توجه به مراسم احیاء شب قدر عنوان کرد: در قرآن کریم شب قدر در مقابل روز قیامت است؛ یعنی قیامت روز و قدر شب است. در شب قدر ملائکه و روح پائین می‌آیند اما روز قیامت ملائکه و روح بالا می‌روند، یعنی شب قدر نزول است و روز قیامت سعود.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در شب ماه می‌تابد، و حرکت ماه در آسمان ماه‌ها را بوجود می‌آورد لذا شب را با ماه می‌سنجند و قدر را گفته اند برتر از هزار ماه است اما در روز خورشید می‌تابد و حرکت خورشید سالیانه است لذا روز را با سال می سنجند و در خصوص روز قیامت آنرا با سال بیان کرده و سنجیده اند.
وی گفت: نتیجه میگیریم دنیا از ابتدا تا انتها شب است لذا به تعبیری نزول قرآن در شب قدر یعنی قرآن که سراسر نور است به عالم ظلمت و تاریکی آمد. این دنیا شب و ظلمت است به این معنا که کسی از دل کس دیگر خبر ندارد اما قیامت روز آشکار شدن باطن‌هاست.
این پژوهش‌گر قرآنی در ادامه با طرح این سوال که در شب قدر از خدا چه بخواهیم؟ ادامه داد: در جواب این سوال به آیه ۲۰۱ سوره بقره اشاره می کنم که خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید ” رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ”؛ در روایت است فردی نزد پیامبر مکرم اسلام آمد و خواست پیامبر به او دعایی آموزش دهد حضرت محمد(ص) فرمودند ” رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ” این دعا را بخوان آن فرد برای بار دوم و سوم نیز این درخواست را کرد و پیامبر هر سه بار بر همین دعا تاکید کردند.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی افزود: در روایت است که پیامبر(ص) در طول عمر مبارک خود هیچ دعایی را بیشتر از ” رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ” نخواندند و در عرفات هیچ دعایی بیش از این خوانده نشده است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: برخی در تفسیر این دعا گفته اند که حسنه دنیا همسر نیکو و حسنه آخرت نیز همسر نیکو و قنا عذاب النار یعنی ما را از همسر ناباب دور بدار. پیامبر(ص) نیز حسنه دنیا و آخرت را قلبی که بیاد خدا باشد ذکر کرده اند و امام صادق(ع) حسنه دنیا را مال حلال و وسعت رزق حلال و حسنه آخرت را بهشت و مصون بودن از جهنم دانسته است. برخی مفسرین قرآن کریم نیز حسنه دنیا را اولاد صالح و حسنه آخرت را مغفرت، بخشش و رحمت خداوند و قنا عذاب النار را عاقبت بخیری گفته اند.
وی با بیان اینکه حسنه دنیا خوب بودن مردم با یکدیگر است، تصریح کرد: در زمان انتخابات غیبت، تهمت و دروغ زیاد می شود، حسنه این است که در زمان فتنه انسان به گناه آلوده نشود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


Verified by MonsterInsights