- نویسنده : مدیر مسئول
- 25 اسفند 1400
- کد خبر 9547
- 202 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش قم گویا، سید رضا موسوی مشکینی روز سهشنبه درجلسه کارگروه مدیریت زیست بومی دریاچه نمک و کانونهای گرد و غبار قم افزود: این استان یکی از تالابیترین استانهای کشور و دارای ظرفیتهای مهم زیست محیطی در این حوزه میباشد که کمتر شناخته شدهاست.
وی با بیان اینکه قم به دلیل خشکسالی، قطع حقابهها و برخی سوء مدیریتها امروز با بحران کم آبی مواجه شدهاست، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته قوانین و آییننامههای بسیار خوبی در رابطه با تالابها و گرد و غبار مصوب شده، اما بسیاری از آنها اجرایی نشدهاست.
مدیرکل محیط زیست قم در ادامه افزود: حوضه آبی دریاچه نمک دارای بیشترین کسری مخازن آب زیرزمینی، بیشترین افت سطح ایستابی و بیشترین سطح نواحی مستعد تولید گرد غبار درکشور میباشد که این آمار و ارقام نشان دهنده وضعیت بسیار نامطلوب زیست محیطی در استان است.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری خارج از توان زیست محیطی از دریاچه نمک بسیار خطرناک و آسیب زا خواهد بود، اظهار داشت: از میان رفتن پوشش گیاهی منطقه، شکل گیری کانونهای گرد و غبار، شور شدن سفره آب زیرزمینی و نفوذ آن به دشت مسیله، از جدیترین معضلات این اقدام خواهد بود.
موسوی در پایان با اشاره به وظایف و تکالیف قانونی دستگاههای اجرایی در رابطه با گرد و غبار و آلودگی هوا درقم، گفت: خشکسالی و تغییر اقلیم وضعیت زیست محیطی استان را بسیار شکننده کرده و دریاچه نمک در صورت غفلت و کم توجهی به تهدید جدی تبدیل میشود.
کارگروه مدیریت زیست بومی دریاچه نمک و کانون های گرد و غبار استان قم با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی ذیربط در استانداری برگزار شد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی استان قم قرار گرفته و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است.
https://qomgoya.ir/?p=9547