- نویسنده : مدیر مسئول
- 17 بهمن 1403
- کد خبر 23679
- 11 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش قم گویا به نقل از پایگاه خبری ثروت ایرانی زینب عبدیمقدم در گفتگویی ضمن گرامیداشت ایامالله دهه فجر با اشاره به سابقه خود، اظهار کرد: بنده دارای ۴۴ سال سن و متاهل بوده و همچنین۳ فرزند دارم. در این حوزه سابقه ۲۰ سال سابقه کاردرمانی با مدرک کارشناس کاردرمانی به مدت ۲۰ سال و کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی و فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۲ دارم.
وی افزود:کارشناسی کاردرمانی را در دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم و بهزیستی تهران به طور مشترک سپری کردم و سال ۸۲ فارغ التحصیل شدم و با گذراندن دورههای آموزشی متعدد نیز گواهینامههای مرتبط به کاردرمانی را در سالهای متمادی اخذ کردم و در حال حاضر پروانه فعالیت کاردرمانی که پروانه مطب است را دارم و توانستهام دورههای روانشناسی فرزند پروری دی اس ام فایو و هیجان و اظطراب را سپری نمایم.
مدیر این مرکز توانبخشی عنوان کرد: این مجموعه تحت نظارت سازمان بهزیستی استان قم واقع در بلوار شهید کریمینژاد ساختمان نظام پزشکی رازی است که در مورخ ۱۹ مهر ۱۴۰۳ با صدور پروانه تاسیس شده است.
وی در بخش دوم این گفتوگو درباره اهداف این مجموعه بیان کرد: کمک و ساماندهی بیماران مربوطه و ایجاد فضای مطلوبتر برای نگهداری از بیماران از جمله اهداف ما در این مجموعه بوده است که در این باره مهمترین اقدامات انجام شده نیز بازسازی و مناسبسازی مکان مورد نظر و هماهنگی با خیرین در مرکز به منظور بهبود سطح خُلقی بیماران و آرامش روحی در آنهاست.
عبدی مقدم خاطرنشان کرد: در این راستا نوآوریها و بهبودهایی تحت نظارت ما انجام شده و برگزاری برنامههای کاردرمانی، خطاطی، نقاشی، گلیم بافی و تهیه تجهیزات ورزشی متفاوت مانند دوچرخه و میز تنیس و والیبال و فوتبال دستی در جهت شادی و بیماران را داشتهایم.
وی گفت: تعداد عزیزانی که تحت پوشش ما هستند ۴۳ تفر بیمار بستری است که این آمار در مقاطعی افزایش مییابد، در این مرکز ۱۸ نفر از همکاران و پرسنل مشغول به خدمت هستند و خدماتی شامل پزشکی و درمانی و دارویی و توان بخشی و مشاوره و تغذیه و تفریحی و فرهنگی و انواع خدمات مشاورهای و رفاهی از جمله گروه درمانی و مشاورههای انفرادی با بیماران و مشاوره با خانواده و برگزاری مناسبتهای مختلف در مرکز ارائه میشود.
مدیر این مجموعه توانبخشی گفت: از حمله اهداف مهم ما افزایش سطح عملکرد بیماران و خارج کردن از بسترگرایی با توجه به مصرف دارویی است و سعی میشود با فعالیت ورزشی و تمرینات و عهدهگیری مسئولیتهایی از بسترگرایی خارج شوند.
وی اظهار کرد: کنترل هیجانات و بهبود خُلقیات بیماران و آموزش و قانونمند شدن به بیماران و ایجاد و افزایش سطح فرمان پذیری آنان و افزایش سطح روابط عمومی بیماران و سطح روابط اجتماعی و سطح تاب آوری این عزیزان در مرکز دنبال میشود.
عبدی مقدم عنوان کرد: در این مجموعه اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی را برنامهریزی کردهایم که در برنامههای کوتاه مدت سعی میکنیم سطح عملکرد بیماران با توجه به خلقیات و عوارض دارویی و عملکرد ضعیفی که دارند بهبود و سطح روابط اجتماعی و خانوادگیشان افزایش یابد، همینطور اهداف بلند مدت برای آمادهسازی برای ورود این عزیزان به جامعه و بازگشت به خانواده است.
وی بیان کرد: در این زمینه برنامهها و استراتژیهایی برای تحقق اهداف همچون در اختیار قرار دادن فضاهای مناسب ورزشی و برگزاری جلسات مشاورهای گروهی دنبال میشود و با توجه به اینکه بیماران بهره هوشی خوبی دارند میتوانند از این کلاسها و دورهها استفاده نمایند.
این مدیر توانبخشی تصریح کرد: ارتقای آگاهی و راههای غلبه به بیماری به بهبود شرایط این عزیزان کمک میکند، در این خصوص نیاز به سالنها و فضاهایی برای برگزاری برنامهها به طور همزمان توسط مراکز و دیگر بخشها برای مشاورههای گروهی و ارائه آموزش ها و حضور بیماران در جلسات آموزشی و تفریحی داریم که مشکلاتی در تحقق آن وجود دارد.
وی با اشاره به دیگر موانع و مشکلات خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای جدی وجود قوانینی سختگیرانه برای کارگران از جمله قوانین بیمهای است که با توجه به هزینهها و دریافتیها و خروجیهایی که در مراکز اتفاق میافتد بسیار بالاست و مراکز معمولا از عهده هزینههای بیمه برنمیآیند و در تامین نیروها به این علت با مشکلاتی مواجه هستند.
عبدی مقدم ادامه داد: همچنین تامین مواد غذایی و پروتئینی با توجه به تورم موجود بسیار سخت و پرهزینه است در حالی که بیماران ما نیاز به تامین مواد پروتئینی دارند، از طرفی در تامین داروی بیماران به ویژه بیماران اعصاب و روان با هزینههای زیادی مواجه هستیم و تورم زیادی در تامین دارو و لوازم بهداشتی وجود دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماران اعصاب و روان امکان رعایت بهداشت را ندارند نیاز به هزینههای فراوانی در تامین لوازم بهداشتی است و موارد مصرفی ملحفهها و تجهیزات بهداشتی بالاست، از طرفی تامین هزینههای نیرو و پرسنل نیز سخت است و حداقل حقوق را طبق اداره کار میتوانیم بپردازیم و در این باره مشکلاتی وجود دارد.
مدیر مجموعه توانبخشی «نگاه مردم» بیان کرد: با توجه به اینکه این مرکز به تازگی افتتاح شده و یارانهای که قرار بود به ما تخصیص داده شود به طور کامل پرداخت نمیشود و خانوادههایی که با آن ها سر و کار داریم از قشر ضعیفی هستند و نمیتوانند مشارکت خوبی داشته باشند، امکان پرداخت مناسبی به پرسنل نداریم بنابراین در تامین نیروهای مراقبتی با مشکلاتی مواجهایم.
وی عنوان کرد: از طرفی فشار دستگاههای قضایی به مراکز مبنی بر پذیرش بیماران مجهول و بدسرپرست یا بی سرپرست برای مرکز هزینه بر است و این مراکز نیز پشتوانهای برای پرداخت هزینههایشان ندارند، همینطور حضور بدون هماهنگی دستگاههای قضایی برای بررسی مسائل، گاهی فشار عصبی مضاعفی برای مسئولین مراکز ایجاد میکند که اگر حضور با هماهنگی انجام شود و بتوانیم یک سری مشکلات را با این عزیزان در میان بگذاریم و تعاملی صیمیمی و دوستانهای شکل بگیرد، مشکلات بیشتری رفع میشود.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات دولت در راستای حمایت از مجموعههای مشابه اظهار داشت: انتظار ما از مسئولان در دولت چهاردهم این است که در زمینه رفع مشکلات ما را حمایت کنند و مکان و ساختمان مناسبی در اختیار ما قرار دهند تا خدماتی بهتر ارائه دهیم، در حال حاضر این فضا، استیجاری است و ماهیانه ۶۵ میلیون تومان اجاره پرداخت کنیم.
مدیر این مجموعه توانبخشی عنوان کرد: هزینههای پرسنل زیاد است و بیشتر تلاش میکنیم هزینهها را به صفر برسانیم و اگر هزینهها تامین نشود مجبور میشویم مجموعه را جمع کنیم، در حالی که این بیماران شرایط اجتماعی سختی دارند و باید مورد حمایت باشند، انتظار داریم دولت بتواند یارانه را که تا ۵۰ نفر تامین میکنند به این مجموعه بدهند در حالی که فقط برای ۳۱ نفر این یارانه پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: در صورت حمایت دولت در افزایش میزان یارانه، میتوانیم بیماران بیشتری را جذب کنیم و در پرداخت حقوق پرسنل و اجاره این فضا با مشکلات کمتری مواجه شویم، همچنین یکی از انتظارات تخصیص کالابرگی مخصوص این عزیزان است چرا که خانواده بیماران امکان تحویل یارانه و کالابرگ بیماران را به این مجموعه ندارند و خودشان از قشر نیازمند هستند.
وی گفت: برای برگزاری اردوهایی برای نشاط و شادی بیماران نیز نیازمند همکاری سازمان اتوبوسرانی هستیم و یا اگر در شهرهای مختلف امکان اسکان و خدمات رفاهی وجود داشته باشد میتوانیم در زمینه اردوهای تفریحی و فرهنگی اقداماتی انجام دهیم، به ویژه اینکه بسیاری از این عزیزان توسط خانوادهها رها شدهاند و ما باید برای نشاط و سلامتی این عزیزان برنامههای تفریحی داشته باشیم.
مدیر مجموعه توانبخشی «نگاه مردم» در بخش پایانی این گفتوگو بیان کرد: در مورد حوادث احتمالی نیز نیازمند توجه به امکانات تجهیزاتی هستیم، ما در برابر همه هزینههایی که به طور شبانه روزی وجود دارد برای هر بیمار بالغ بر ۱۵ میلیون تومان هزینه نیاز داریم تا برای توان جویان امکانات مناسبی فراهم کنیم و بتوانیم نیروهای زبده و کارآمدی را استخدام نماییم تا مشکلات جانبی که دردسرهای اجتماعی به همراه دارد در این مراکز به حداقل برسد.
https://qomgoya.ir/?p=23679