- نویسنده : ادمین قم گویا قم گویا
- 01 خرداد 1403
- کد خبر 24124
- 4 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش قم گویا به نقل از پایگاه خبری ثروت ایرانی عادل روحی مدیرعامل شرکت سیمان نیزار قم در گفتوگویی بیان کرد: کارخانه سیمان نیزار قم به عنوان یکی از زیرمجموعههای هلدینگ سرمایهگذاری اسپندار، تنها هلدینگ سیمان متعلق به بخش خصوصی در کشور است.
وی افزود: این شرکت در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده و از مهرماه ۱۳۹۰ مبادرت به تولید انواع سیمان خاکستری در تیپهای یک و دو نموده، در طی سالهای بعد تیپ های پنج، سیمان آهکی و بنایی را نیز به محصولات خود افزوده و آنها را نیز با بهترین کیفیت ارائه نموده است.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار قم، بیان کرد: ظرفیت تولید سیمان در کارخانه نیزار قم، یک میلیون تن در سال بوده و این واحد تنها واحد تولیدکننده سیمان در استان قم است که به واسطه موقعیت ممتاز جغرافیایی، معادن غنی مواد اولیه، تکنولوژی روزآمد تولید سیمان و همچنین استفاده از پرسنل متخصص و بهینهسازی فرآیندها، توانسته با تولید و فروش محصولاتی مطابق با نیاز مصرف کنندگان، نقش ممتازی را در تامین نیازهای سیمان بخش مرکزی کشور ایفا کند.
روحی یادآور شد: تکنولوژی استفاده شده در ساخت تجهیزات شرکت آخرین تکنولوژی(پلیزیوس آلمان ۲۰۰۶) بهکار رفته در صنعت سیمان کشور بوده و تمام شاخصهای انرژی و محیط زیستی به بهترین نحو رعایت میشود.
وی گفت: شرکت سیمان نیزار قم دارای گواهینامههای IMS شامل ISO9001-2015 ، ISO14001-2015 و ISO45001-2018 و همچنین گواهینامه ISO50001-2018 در مدیریت انرژی از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران NACI میباشد.
وی یادآورشد: همچنین شرکت سیمان نیزار قم توانسته با کسب گواهینامه تخصصی تایید صلاحیت آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، به عنوان آزمایشگاه مرجع سیمان و بتن فعالیت داشته باشد.
وی گفت: شرکت سیمان نیزار قم، در سال گذشته جهت نيل به جايگاه برتر در صنعت، با استفاده از تمامي منابع و امكانات در اختيار و با تكيه بر كاركنان توانمند خود اقدام به تدوين برنامههای مناسب جهت ارتقاء بهره وري، كيفيت محصولات توليدي، كاهش زمان واكنش به نياز ذينفعان و در نهايت تلاش برای بهبود مستمر عملكرد شركت و خلق ارزش برای سهامداران در محيطی پاک و ايمن نمود.
روحی عنوان کرد: همانطور که میدانیم بحران نظام پولی و بانکی کشور، کاهش دائمی درآمد حقیقی خانوارها، افزایش بیرویه نرخ ارز و تنگناهای تبادلات مالی، عرصه را بر فعالین اقتصادی به ویژه در بخش تولید تنگ کرده است. عوامل فوقالذکر در کنار کاهش هزینههای عمرانی دولت و تداوم رکود در بخش ساختوساز به واسطه کاهش تقاضای واقعی از یک سو و نبود تقاضای موثر به دلیل بالابودن نرخ سود بانکی و همچنین جذابیت سرمایهگذاری در بازارهای موازی مانند بازار ارز و سکه، صنایع ساختمانی از جمله صنعت سیمان را تحتتاثیر خویش قرار داده است .
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار قم یادآورشد: در سال 1402 به دلیل اخبار متفاوت و شرایط خاص اقتصادی حاکم بر جامعه بخش ساختمان اگرچه با افزایش نرخ مواجه گردید لیکن کاهش قدرت خریداران مسکن را به همراه آورد و درنتیجه بازار مسکن همچنان با رکود مواجه است.
وی افزود: شرکت سیمان نیزار قم تلاش کرده از یک سو با برنامهریزی تولید بر اساس تقاضا و عرضه و نیز با در نظر گرفتن ثبات در ذخیره کلینکر و کاهش توقفات و انجام تعمیرات به هنگام و برنامهریزی شده و از سوی دیگر با عرضه محصولات از طریق بورس کالا و افزایش کیفیت در بازارهای هدف، حداکثر سودآوری را کسب نماید.
روحی عنوان کرد: در راستای پرهیز از انباشت بیرویه موجودی کلینکر، ارزآوری لازم جهت تامین مالی شرکت در خرید تجهیزات خط تولید و نیز ایفای نقش ملی در تولید ناخالص کشور، فروش محصولات در بازار خارج مورد توجه شرکت قرار داشته و 32 درصد رشد صادرات را نسبت به سال گذشته تجربه کردیم.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار قم گفت: همچنین در راستای کسب سهم بیشتر فروش سیمان از بازار داخلی و صادرات مستمر، در سال 2023 با تولید حدود 1.020.000 تن کلینکر، در مجموع به فروش 870.000 تن سیمان و صادرات 237.000 تن کلینکر دست پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: اهداف این شرکت بر مبنای برنامه توسعه پایدار کشور و استراتژیهای گروه اسپندار و سیمان نیزار قم بوده و عملکرد مناسبی در حوزههای مختلف داشتیم.
روحی یادآورشد: دستاوردهای خوبی از جمله کسب مقام دوم بتن خودتراکم در مسابقات ملی بتن کشور، واحد برگزیده به عنوان کارگر نمونه بخش صنعت استان، واحد منتخب کارفرمای نمونه سلامتمحور استان کسب شده و همچنین دریافت تندیس صادرکننده نمونه استان قم در سال گذشته از افتخارات این شرکت است.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار بیان کرد: در سال گذشته سیمان نیزار قم همانند چند سال اخیر با مشکلات حاکم بر صنعت سیمان همچون تامین انرژی، نوسانات ارزی، قیمتگذاری دستوری، روند توسعه اقتصادی، وضع تعرفه و نیز تصمیمات خلقالساعه دست و پنجه نرم کرده و مانند دورههای اخیر عزم و سعی در گذر از چالشهای پیش روی خویش را با پشتکار و تلاش مضاعف در دستور کار خود قرار داد. لیکن تامین انرژی ناشی از قطعیگاز در فصل زمستان به انضمام چالشهای تهیه سهمیه مازوت و نیز قطعی برق در فصل تابستان و زمستان از اهم معضلاتی بوده است که ضمن تاثیر بر بازار مصرف منجر به فرصتسوزی فراوانی در تامین نیاز مصرف کنندگان گردید.
وی گفت: بالا بردن ظرفیت ساعتی تولید کلینکر علیرغم محدودیتهای شدید برق در زمستان و تابستان، از 142 تن کلینکر بر ساعت در سال قبل تر به 148 تن کلینکر بر ساعت در سال 2023 موجب شد تا با وجود توقفات کوره به دلیل محدودیتهای برق، خوشبختانه تولید کلینکر نسبت به هدفگذاری شرکت و سنوات گذشته کاهش قابل توجهی نداشته باشد.
روحی با اظهار این مطلب که مدیریت و پایش لحظهای مصارف انرژی، تحلیل مصارف و مشکلات احتمالی و رفع آن در سریعترین زمان ممکن موجب شد تا با وجود مشکلات ذکر شده، کاهش مناسبی در شاخصهای مصرف انرژی حاصل کنیم، یادآورشد: به طوری که میانگین کیلوکالری سالیانه از 788 در سال قبلتر به 761 کیلوکالری بر کیلوگرم کلینکر در سال 2023 کاهش یافته و میانگین کیلووات ساعت بر تن سالیانه هم از 86 به 83 کیلووات ساعت بر تن در سال 2023 کاهش پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار با اشاره به اهمیت توجه به نیروی انسانی در این شرکت، گفت: هر مجموعهای باید جهت رشد خود برنامههایی خصوصا در ابعاد منابع انسانی داشته باشد. جذب پرسنل جدید از طریق مصاحبه هوشمندانه تخصصی و عمومی و افزایش تعداد پرسنل به 250 نفر با اولویت جذب نیروهای جوان و بومی تحصیل کرده، آموزش و ارتقای سطح علمی و عملی پرسنل و نظارت و ارزیابی دقیق برعملکرد کارکنان جهت پرداخت پاداش و بررسی اثربخش بودن دورههای آموزشی، با کمترین هزینه ممکن، استفاده از نیروهای متخصص شرکت و مجموعه سیمان کشور جهت افزایش مهارت و تجربه پرسنل جدید از مجموعه اقدامات حوزه جذب و نگهداشت و آموزش ما بوده است.
وی یادآورشد: آموزشها و دورههای آموزشی ما به پرسنل شرکت محدود نبوده و به جهت مسئولیتهای اجتماعی و علاقهمندی به افزایش دانش فنی سیمان و بتن استان و کشور، ارائه آموزشهای گوناگون سیمان و بتن به کرات در سالهای گذشته از سوی شرکت ما و همچنین با همکاری سایر نهادها و ارگانها برگزار شده است.
روحی با ذکر این مطلب که در بخش خدمات اجتماعی و رفاهی پرسنل نیز علاوه بر اعطای پاداش بهرهوری، کمک هزینههای تحصیلی، بیمه تکمیلی و پرداختیهای مناسبتی، تشویق موفقیتهای تحصیلی همسران و فرزندان پرسنل و بستههای معیشتی، عنوان کرد: این شرکت تعهداتی را نیز در راستای مسئولیتهای اجتماعی و هم راستایی با اهداف حاکمیت انجام داده است.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار در خصوص این فعالیتها نیز گفت: اهدای یک ماه حداقل دستمزد ماهیانه کارگران مشمول قانون کار به عنوان پاداش تولد به ازای هر یک از فرزندان پرسنل، اهدای پنج ماه حداقل دستمزد ماهیانه کارگران مشمول قانون کار به عنوان پاداش ازدواج پرسنل، پرداخت وامهای نوبتی و ضروری از محل صندوقهای پسانداز و وام کارکنان به منظور کاهش مشکلات مالی پرسنل، پرداخت وام مسکن به تعداد زیادی از پرسنل در قالب ثبت نام در طرح ملی مسکن به پرسنل واجد شرایط با دریافت مدارک لازم از جمله این فعالیتها به شمار میرود.
روحی یادآورشد: این شرکت در حوزه سلامت نیز روند مناسبی داشته و بهبود مستمر را در پیش گرفته است طوری که با توجه به مقایسه 5 ساله آمار شاخصهای حوادث، شدت و تکرار حوادث با توجه به برنامههای بهبود و اقدامات عملکردی از سال 2019 تا 2023 روند نزولی داشته و در محدوده مناسبی قرار دارد و نشان دهنده عملکرد مثبت HSE در شرکت سیمان نیزار قم است.
وی گفت: خدمات مهندسی فروش به منظور بازاریابی، حفظ و توسعه بازار به شکل علمی و عملی به تناسب خرید و نیاز مشتریان یکی از نقاط قوت ماست. به روز رسانی کامل استاندارد ISO 17025 ویرایش سال 2017 برای آزمایشگاه سیمان و بتن، همچنین ارائه مشاوره فنی و ارائه طرح اختلاط، آنالیز کامل سنگدانهها و سایر خدمات آزمایشگاهی مرتبط با سیمان و بتن مشتریان و سایر درخواستکنندگان در حد امکان هم از سایر فعالیتهای موثر تیم مهندسی فروش شرکت است.
مدیرعامل شرکت سیمان نیزار در ادامه به تشریح فعالیتهای صادراتی این شرکت پرداخت و اظهارکرد: راه اندازی خط صادرات کلینکر از بندر امام خمینی(ره) به عراق، راهاندازی و بارگیری ناوگان حمل ریلی به بندر امام خمینی(ره) برای اولین بار به مقدار 100 هزار تن نیز در فروش مستمر صادراتی ما موثر بوده است.
روحی با اشاره به مسیرهای دستیابی به تولیدات با کیفیت این شرکت و مراحل توسعه کیفی محصولات این شرکت نیز بیان کرد: کیفیت مناسب محصولات، عملکرد فنی و مهندسی ما در کنترل توقفات و برنامهریزی تولید با تدابیری همچون؛ مهندسی معکوس و ساخت کامل برخی تجهیزات وارداتی خط تولید، ساخت و اورهال کامل برخی دیگر از تجهیزات توسط پرسنل شرکت و انجام پروژههای متعدد حفظ و توسعهای تولیدات از راهکارهای تیم ما بوده است.
وی با ذکر این مطلب که اهداف و استراتژی ما ترسیم شده و مطابق آن پیش خواهیم رفت، یادآورشد: صادرات و فروش محصول، حفظ و افزایش سهم بازار، حفظ و ارتقای پارامترهای کیفی همراه با کاهش تدریجی کلینکر فاکتور(کاهش نسبت مصرف کلینکر در تولید سیمان) با تولید سیمان با کیفیت بالاتر، بازنگری نیازهای شغلی و ارتقای توانایی شاغلین و توجه گستردهتر به فرایندهای مرتبط با پیشگیری از بروز حوادث، ارتقای سطح سلامت و بهداشت پرسنل و حفاظت از محیط زیست، بهبود مصارف انرژی و آب، بهبود سیستم و افزایش تنوع محصولات، امکانسنجی و پیگیری نصب و راهاندازی سیستم RDF برای زبالهسوزی در پخت و بررسی احداث نیروگاه از محل انرژیهای تجدیدپذیر و بهبود فضای کاری، فضای سبز شرکت و فضاهای ورزشی رفاهی پرسنل در راستای مسئولیتهای اجتماعی و ایجاد انگیزه بهتر در کارکنان از جمله این اهداف است.